robak_bdg Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Czy do akwarium w którym chcę trzymać krewetki należy wlać uzdatniacz? Bo obiło mi się o uszy że nie. Co mam zrobić? (Akwa bd dopiero zakładać) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koczot Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 wcale nie wlewaj uzdatniacza nawet przy rybkach. IM mniej chemii tym lepiej. Akwa powinno odstać bez życia miesiąc czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Nie wlewa się uzdatniaczy/chemii do akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Jeśli nie chcesz lać uzdatniaczy to do podmianki przygotuj sobie wodę odstaną 24 h. Ogólnie uzdatniacz dobry uzdatniacz np. tetry nie jest wcale takim złym rozwiązaniem jak wielu sądzi. Po podaniu specyfiku ryby i krewetki stają się spokojniejsze a woda klaruje się i zamienia chlor na nie szkodliwe chlorki oraz metale ciężkie unieszkodliwia co dla krewetek jest czymś bardzo potrzebnym bo to główny stopień do choroby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts