majkim Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Przedstawiam moje akwa:-)) 240l filtracja: 1, JBLe900--biolog,mech 2, 2X narurowe na pompie co2 3 1 wew (tymczasowy) aqaszut750 oświetlenie: JBL SOLAR COLOR T8 JBL SOLAR NATUR T8 GRZAŁKA DO AKWARIUM IKOLA 300W obsada 27 szt,,, Pseudotropheus socolofi Pseudotropheus saulosi "coral" Melanochromis cyaneorhabdos - maingano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
globoos Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 a do tego przypadkiem nie służy galeria na superakwarium.pl ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappa2 Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Podoba mi się połączenie tła z kamieniami które są w środku. Daje to fajny efekt całości. Ryby też są ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szpenio78 Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Pierwsze malawi na tym forum które mi się naprawdę podoba Ni to żeby inne były tragiczne po prostu nie gustuje w tego typu zbiornikach a to jest naprawdę super. Do tego rybki piękne Gratuluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faggo Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Wow wszystko ładnie ze sobą skomponowane brawo liczę że nie wsadzisz rąk do akwarium aby je przemeblować/coś w nim zmienić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrs.Wolf Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Naprawdę jestem pod wrażeniem, piękne malawi. Tylko tam łap nie pchaj! A ryby cud-miód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Bardzo ładne akwa/ryby powodzenia życzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkim Posted May 16, 2011 Author Share Posted May 16, 2011 Cieszę że się Wam podoba...co do wkładania łap to raczej teraz jak już akwa funkcjonuje to muszę głąbiej do kieszeni je wkładać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Wszystko ładnie kontrastuje się z tłem które jak sądzę ma inny kolor niż kamienie pewnie światłu zawdzięczasz ten naturalny wygląd Wszystko super ale ryb masz za dużo i mało kryjówek jak samczyki urosną to truposze będziesz zbierał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkim Posted May 16, 2011 Author Share Posted May 16, 2011 co do ilości to masz racje,ale jeszcze poczekam trochę i zrobię selekcję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricco Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Piękny baniaczek, jak dla mnie 5/5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkim Posted May 17, 2011 Author Share Posted May 17, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Pearl Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 WOWOW! Wygląda mi na samca Yellow, czy się mylę? Przepięknie wybarwione rybki masz Pozazdrościć takich okazów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 White Pearl mi to wygląda raczej na samca saulosi ty masz yellow i nie potrafisz ich odróżnić :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radosław Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Piękne ryby, co prawda lubuję się bardziej w Roślinnym, to Akwarium Malawi zdecydowanie też ma coś w sobie, trzeba będzie kiedyś spróbować. Świetnie urządzone akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricco Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Piękne rybki,osobiście coraz bardziej skłaniam się do zrobienia aranżacji z Malawi jak patrze na takie baniaczki jak Twój Oby tak dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Pearl Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 White Pearl mi to wygląda raczej na samca saulosi ty masz yellow i nie potrafisz ich odróżnić :zamieszany:Przecież samce Saulosi są niebieskie, a samice żółte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faggo Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Samce saulosi też są żółte ale jak są młode i nie do końca wybarwione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkim Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 Jeszcze jedno zdjęcie:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sledziks Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Super klimat w tym akwarium, jedna z najładniejszych malawi jakich widziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkim Posted May 19, 2011 Author Share Posted May 19, 2011 witam..niestety było mi cieszyć się cieszyć z akwa kilka miesięcy a miedzy Wami jestem od niedawna,,,stała się rzecz której nie życzę nikomu,,,,po powrocie do domu było już za późno,,pękniecie szyby postanawiam odpocząć (Załamane),,,wiec mam do sprzedaży wszystko co opisywałem w tym wątku,,,oprócz oczywiście akwa,,, + dużo dodatków(JBL) i rybki,,,które jeszcze są w akwa,,,(jeśli nie dam rady do kilku dni sprzedać to ryby oddam do sklepu,,-warować samych rybek ok 300zł) i to tyle..(((( majkim@gazeta.pl lup pisać na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted May 19, 2011 Administrator Share Posted May 19, 2011 Współczucia. Nie poddawaj się!! Jedno akwa na xxxx pęknie. Kolejne może przeżyć Was. Ogarnij sie i leć do sklepu po nowe szkło. Ustal przyczynę dlaczego mogło tak się stać. Jeszcze raz współczucia, wiem jak wygląda tyle wody na podłodze. Głowa w górę Myśl pozytywnie, stało się i tyle. Nic nie poradzisz Ale nie poddawaj się tak łatwo. Zaufaj mi Masz rękę do zbiorników. Po tym bylo to widać bardzo dobrze. Szkoda by było skończyć z akwarystyką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agunia997 Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 Nie poddawaj się! To, że jedno akwa pękło (a to się może przecież każdemu zdarzyć) to nie oznacza końca Jeśli masz kasę na nowe szkiełko to leć po nie. Mam nadzieję, że nie zakończysz tej pięknej przygody jaką jest akwarystyka.Masz talent, a więc nie zwlekaj i twórz dalej, liczę na to! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgaAga Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 Spróbuj się wycofać to zobaczysz,poszczuję cię ahaedem.Właź na jakieś aukcje czy coś,kup nawet używane.Nie załamuj się. Trzymam kciuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkim Posted May 19, 2011 Author Share Posted May 19, 2011 ,,,wodę udało się opanować,,Byli rodzice ja byłem z synem na spacerze,,,tylko że nikt w sklepie mi nie da 100 gwarancji,,a teraz to mnie interesuje,,,dam też rade-- nie kupujcie nic w marketach albo raczej w pasażach tych sklepów,,akwa kupiłem 3 lata temu,,stało i gościło żółwie czerwonolice,,te maja teraz inny domek a ta 240 wykorzystałem na malawi z mizernym skutkiem:-( tera zmyśle co by było jak by był tam mój synek a akwa nie pękło w taki w miarę kontrolowany sposób tylko poszło w drobny mak,,,wiec mam mętlik w głowie,,, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts