pawel0110 Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Witam mam mały problem pielęgnice cytrynowe w akwarium ogólnym złożyły ikrę w grocie z tworzywa i zastanawiam się nad przeniesieniem, ponieważ narybek po wypłynięciu z niej na pewno zostanie zabity . I taki mam problem czy dało by się jakoś przenieść cała grotę razem z rodzicami czy lepiej będzie jak przeniosę samą grotę z ikrą. Zastanawiam się również nad takim rozwiązaniem, czy nie poczekać aż ikra się wykluje i wtedy narybek wciągnąć wężem do spuszczania wody i przenieść do innego akwarium. Co byście mi doradzili? agunia997-Pisownia!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Teraz to już nie kombinuj.Postaraj się odpowiednio przygotować do kolejnego tarła.Zrób akwarium tarliskowe i jak dojrzeje wpuść tam parę i powinno coś z tego być.Lepiej żeby maluchy rozwijały sie z rodzicami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel0110 Posted May 14, 2011 Author Share Posted May 14, 2011 One mnie zaskoczyły, bo zaczynałem szykować akwarium dla samych pielęgnic cytrynowych . Tylko szkoda mi zamarynować ten narybek który się urodzi . Wydaje mi się, że najlepsze rozwiązanie będzie poczekać aż narybek się wykluje i przypilnować gdy zaczną już w miarę samodzielnie pływać i wtedy go wyłowić. agunia997-Pisownia!! Zdania na ogół zaczynamy z dużej litery. Czy słowo "zamarynować" jest poprawnie użyte w Twoim zdaniu? Może chodziło Ci o słowo zmarnować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Kolego, spokojnie zostaw młode w ogólnym. Jedynie co może zostać zabite to pozostałe ryby w zbiorniku. A. Citrinellum jest bardzo agresywna pielegnicą. Szwagier układa w baniaku w rekawicach grubych- tak gryzą. Młode nie były karmione przez szwagra niczym, same się w jakiś sposób wyżywiły z resztek pokarmu. W tej chwili z pięknej obsady z cytrynami szwagrowi zostały cytryny + młode. Wszystko poszlo do nieba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts