Jump to content

mały problem z cutrynami

Recommended Posts

Witam mam mały problem pielęgnice cytrynowe w akwarium ogólnym złożyły ikrę w grocie z tworzywa i zastanawiam się nad przeniesieniem, ponieważ narybek po wypłynięciu z niej na pewno zostanie zabity . I taki mam problem czy dało by się jakoś przenieść cała grotę razem z rodzicami czy lepiej będzie jak przeniosę samą grotę z ikrą. Zastanawiam się również nad takim rozwiązaniem, czy nie poczekać aż ikra się wykluje i wtedy narybek wciągnąć wężem do spuszczania wody i przenieść do innego akwarium.

Co byście mi doradzili?

agunia997-Pisownia!!

One mnie zaskoczyły, bo zaczynałem szykować akwarium dla samych pielęgnic cytrynowych . Tylko szkoda mi zamarynować ten narybek który się urodzi . Wydaje mi się, że najlepsze rozwiązanie będzie poczekać aż narybek się wykluje i przypilnować gdy zaczną już w miarę samodzielnie pływać i wtedy go wyłowić.

agunia997-Pisownia!! Zdania na ogół zaczynamy z dużej litery. Czy słowo "zamarynować" jest poprawnie użyte w Twoim zdaniu? Może chodziło Ci o słowo zmarnować?

Kolego, spokojnie zostaw młode w ogólnym. Jedynie co może zostać zabite to pozostałe ryby w zbiorniku.

A. Citrinellum jest bardzo agresywna pielegnicą. Szwagier układa w baniaku w rekawicach grubych- tak gryzą. Młode nie były karmione przez szwagra niczym, same się w jakiś sposób wyżywiły z resztek pokarmu. W tej chwili z pięknej obsady z cytrynami szwagrowi zostały cytryny + młode. Wszystko poszlo do nieba...

Share

• Create New...