szczurox Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Cześć wszystkim. Mam taką o to sytuację: jedna samica gupika urodziła 2 mioty, mam ich ze 40. Nic w tym dziwnego gdyby nie to, że wszystkie urodzone gupiki gupiki to samice. Czym to może być spowodowane, że nie ma ani jednego samca? Małe i tak trafią do znajomego zoologa ale ciekawi mnie ta sytuacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 U ludzi jest podobno tak że jeśli facet ma słabe plemniki to większe prawdopodobieństwo że mu się syn urodzi i na odwrót.... może u gupików jest podobnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Normalne dążenie do przetrwania gatunku. Gdy narybek żeński osiągnie nasycenie w zbiorniku, wtedy częściej będą się pojawiać samce w miocie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Na jakiej podstawie stwierdziłeś że masz same samice jak je odróżniasz i kiedy się okociła szczurox? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts