szybki Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Baniaczek ruszył niecały miesiąc temu więc zachodzą cały czas zmiany Dane: Zbiornik: 100 x 40 x 50 Pokrywa: Waterhome z oryginalnymi białymi odbłyśnikami + wyklejenie folią aluminiową 2x 30w Aqua + Sun glo (w planach rozbudowa) Podłoże: Żwir 2-3mm, kulki gliniane Ogrzewanie:Fluval Tronic 200W Filtracja: JBL e900 Nawożenie: Sera Florena, Symfonia Złota,Fe, K2SO4, CO2 (bimbrownia) Fauna: Gupik 1+1 Neon Czerwony 9szt Neon Innesa 14szt Zwinnik Czerwonousty 4szt Kosiarka 3szt ->do wydania Otosek 3 szt Kirys spiżowy standard 6szt + 1 albinos Gurami Mozaikowe 1+2 Akara paskowana 1+1 Akara z Maroni 1+1 Zbrojnik Niebieski 1+1 , sporo młodych Krewetka Amano 4szt Krewetka Red Cherry XX Flora: Anubias Barteri Bacopa caroliniana Cladophora aegagropila (gałęzatka) Egeria densa (moczarka argentyńska) Hygrophila polysperma (wielonasienna) Hygrophila glabra Lemna minor (rzęsa) Ludwigia repens Monosolenium tenerum (pelia) Vallisneria americana - Nurzaniec amerykański Reszty nazw niestety nieznam.. Z pozostałych "upiększeń" pozostają tylko 3 korzenie mangarowca, tło czarne. Proszę oceniać i radzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konribarca17 Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Akwarium świetnie. Dokup dwie samiczki gupika. Nie ma do czego się przyczepić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radosław Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Akwarium bardzo, bardzo ładne! Jak na nie spełna miesiąc to rewelacja. Może jedynie brakuje mi jakiegoś, chociaż najmniejszego akcentu z korzeniem (chyba że coś mi umkneło na zdjeciu) ale to oczywiście rzecz gustu. Powodzenia w dalszej pracy przy akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
troja1410 Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Świetne akwarium,naprawdę.Podoba mi się bardzo aranżacja.Już nie mogę się doczekać kiedy wystartuję ze swoją 200ką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybki Posted May 12, 2011 Author Share Posted May 12, 2011 Gupików więcej nie chce gdyż obawiam się "plagi" ;p Korzenie są 3 szt, na każdym jest po jednym anubiasie, może na zdjęciu tego tak nie widać lecz na żywo nie da się ich nie zauważyć, szczególnie tego największego. Obecnie zastanawia mnie jedynie 5 roślinek których nazw nie znam może z czasem gdzieś znajdę ich nazwy to dodam w opisie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radosław Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 ...... Korzenie są 3 szt, na każdym jest po jednym anubiasie, może na zdjęciu tego tak nie widać lecz na żywo nie da się ich nie zauważyć, szczególnie tego największego. ...... Tak też właśnie podejrzewałem, jeszcze raz wyrazy uznania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Robi wrażenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szybki Posted May 12, 2011 Author Share Posted May 12, 2011 Mam tylko nadzieje że z czasem będzie robić większe wrażenie gdy tylko trochę bardziej rozrosną się roślinki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Baniaczek R E W E L K A. I wielki + za perełki (T. Leeri) Tylko z przodu bym coś niskiego posadził może cryptocoryna parva , albo poczekać do rozbudowy oświetlenia i Pogostemon helferi ? A czasami ta jasnozielona sadzonka z przodu to nie P. helferi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Trochę mało miejsca do pływania się wydaje. Widowiskowo ale ciasno. No i coś niskiego na przód by się przydało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 No i coś niskiego na przód by się przydało. Racja Pomyśl nad jakimś trawniczkiem z przodu i będzie gitara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam.koscierzyna Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Naprawdę szacun.... piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts