michal1994 Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Witam, Po krótkim czasie nadszedł czas na kolejne moje akwarium. Tym razem 112L, które istnieje od 23 stycznia tego roku. Temperatura: 25*C Oświetlenie: 2x20W Nawożenie: Bazuję na nawozie z allegro do rozpuszczenia w wodzie destylowanej coś ala symfonia złota. Fauna: - 10x Neon Innesa - 6x Prystelka - 5x Hokejówka Amazońska - 3x Zbrojnik Niebieski - 2x Razbora klinowa - było 5 sztuk niestety na początku mi zdechły. - 10X Krewetki Cf. Babaulti Flora: - Hygrophila Polysperma - Didiplis Diandra - Limnophila sessiliflora - Heteranthera Zosterifolia - Microscorium windelov - Mech fissidens Fontanus - Mech jawajski - Języcznik australijski (dosłownie malutki szczypek ;/) - Rotala rotundifolia i rotala indica green i rotala walichii (dosłownie malutkie szczypki ;/) - Wgłębka wodna - Amania senegalska - Lagarosyfon madagaskarski - Kryptokoryna - Pistia Mała uwaga odnośnie małych szczypków. Nie są kradzione ani nic, tylko kupiłem je zimą na ogromnym mrozie i niestety zmarniały i zgniły, ale ratują się i powoli idą nowe pędy Aktualizacja 17 maja 2011r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Akwarium fajne, ale tła nie widzę, a szkoda. Ładny awatar, gdzieś już go widziałam. Nie pamiętam tylko gdzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Co się wszyscy uparli na tło ? Na fotkach może z tłem wygląda lepiej, ale na żywo jest o wiele większa głębia jeśli nie ma tła. A akwa nie robi się pod fotki, tylko po to by cieszyło oko A to widać cieszy, akwarium ma potencjał. Czuję , że będzie fajny buszek. Są czerwone , brązowe dodatki i o to chodzi Będzie miodzio jak to czerwone się rozrośnie ! Ale obsada 'z deka' do poprawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Akwarium bardzo fajnie się prezentuje tylko zbrojniki na otosy bym zmienił Sagra a awatar hipcio taki ma no chyba że zmienił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1994 Posted May 11, 2011 Author Share Posted May 11, 2011 Dziękuję bardzo za ciepłe słowa. Rzeczywiście akwarium bez tła ma swoją głębię. Co do obsady mam problem i prawdopodobnie z hokejówkami. Zjadają mi delikatne rośliny, obgryzają hygrophilę. Cały czas karmię spiruliną 36% już nie mam pojęcia co robić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Podaj im jakieś inne pokarmy roślinne np. biovit itp. Errykz doskonale pamiętam gdzie widziałam ten awatar, tylko zapomniałam dodać minki z mrugnięciem oka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Jesteś pewien że to hokejówki ja jednak bym nie mówił że to one bo miały by z obgryzaniem roślin trudność bo ich pyski są przystosowane do pobierania pokarmu z górnych partii wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1994 Posted May 11, 2011 Author Share Posted May 11, 2011 Ostatnio zasadziłem nową roślinkę i korzenie miała z boku to raz dwa się z nimi uporały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1994 Posted May 17, 2011 Author Share Posted May 17, 2011 Mała aktualka. Sorry za jakość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pytajnik Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Bardzo ładne akwarium, tylko te niebieskie kamienie w podłożu trochę psują. Jeżeli chodzi o kamienie to bardzo fajnie komponują się te dwa z prawej strony ( o ile nie pomyliłem stron;) ) natomiast jeżeli chodzi o lewą stronę troszeczkę pusta z tyłu i te kamienie nie bardzo jak dla mnie. Może poszukaj jakiś kamieni z dziurami zawsze fajnie wyglądają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1994 Posted May 17, 2011 Author Share Posted May 17, 2011 Dokładnie odnoszę takie samo wrażenie na temat kamieni. Poszukam czegoś ciekawego, dzięki za sugestię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Nie napisałem ale napiszę masz za małą grupkę ryb ławicowych dokup hokejówek i neonów bo ryb prawie nie widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Co się wszyscy uparli na tło ? Na fotkach może z tłem wygląda lepiej, ale na żywo jest o wiele większa głębia jeśli nie ma tła.A w życiu się z tym nie zgodzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts