niko1990 Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Zaczęły mi się robić glony albo nie wiem co na hemianthusie na 1 kępce pojawiła się taka biała wata i wygląda jak by się zrobił czarny troszkę a na eleocharisie źdźbła zaczeły gnić takie brązowe końcówki gdzieniegdzie co robić pomocy !!???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cloe Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 na hemianthusie na 1 kępce pojawiła się taka biała wata Ta "biała wata" to pewnie pleśń. Wywal to Link to comment Share on other sites More sharing options...
laszek Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Dodaj zdjęcie, tej "waty" i tego drugiego, bedzie łatwiej pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katorga Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 ja mam takie coś watowe białe na drewnie. co można z tym zrobić? Własnie jestem w fazie resetu akwa 3 dnień. Do tego miałem małe ślimaczki które od razu wyciągałem je. I na razie żadnego nie mam. Co można zrobić z tym kawałkiem drewna lub korzeniem nie wiem co to dokładnie jest Ale jest powłoka biała. Myłem to wcześniej ale znowu jest. Jedna welonka padła mi od tego białego miała tą pleśniawkę i temu robię restart akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko1990 Posted May 16, 2011 Author Share Posted May 16, 2011 podejżewam że jest to pleśń poczytaj o preparowaniu korzenia przed wsadzeniem do wody i zrób to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts