adiadiadiadi Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Witam, mam pytanie jak mogę rozpoznać ciąże u pospolitych złotych rybek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajolica1 Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 http://www.superakwarium.pl/welon-welon ... id752.html Info o Welonkach i ich rozmnażaniu. Przypominam że Welony powinny byc trzymane w małym stadku w akwarium o pojemnosci min. 100l Nie sądze by w mniejszym się rozmnozyły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiadiadiadi Posted May 10, 2011 Author Share Posted May 10, 2011 Ok, ale mi chodzi o pospolite złote rybki (chyba, że pospolite złote rybki to to samo co welony) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Tak. To to samo. Wszystkie welony/złote rybki to ozdobne odmiany gatunku takiego jak karaś ozdobny. Mimo różnic w wyglądzie, rozmiarze płetw i kolorze, to te same ryby. Myślę że to jeszcze nie czas by brać się za ich rozmnażanie... Nic na siłę. Poza tym te ryby nie mogą być "w ciąży", są jajorodne. Zanim w ogóle zaczniesz myśleć o ich rozmnażaniu, pytanie za sto punktów. Jakiej wielkości masz akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiadiadiadi Posted May 11, 2011 Author Share Posted May 11, 2011 Drugie pytanie jakiego rozmiaru jest ikra u pospolitych złotych rybek ? akwarium ma 220l (nie kula). agunia997- Przypominam, że zdania zawsze zaczynamy z dużej litery i kończymy kropką! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Przestań z tymi "pospolitymi złotymi rybkami". Wnerwiające strasznie. . Nie ładniej mówić welonek? Po drugie welony nie zachodzą w ciążę. To nie żyworódki. Mają wysypkę tarłową na skrzelach (samce) kiedy są gotowe do arła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts