początkujący Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 W moim akwarium pojawił się biały nalot na dnie czy to może jest grzyb??? Czy to jest szkodliwe dla rybek??? Z czego mógł powstać??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Daj zdjęcie, ale raczej to grzyb(pleśń), powstaje w zaniedbanych, przerybionych akwariach. Jakie to akwarium , obsada parametry wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
początkujący Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Akwarium 20 l (ale zmieniam na ponad 100 l) temp. wody 25 stopni obsada:(wszystkie młode rybki) 2 skalary 2 brzanki sumatrzańskie 2 pielęgnice 1 glonojad Gdy umieściłem rybki w akwarium po 4 dniach pojawił się ten nalot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 No to masz już odpowiedź. Żadna z twoich ryb nie nadaje się do akwarium 20l, skalary nie nadają się nawet do 100l. Jakie to pielęgnice ? Czy akwarium było dojrzałe, jak często podmienisz wodę ,odmulasz dno, jakie to podłoże , jaki filtr ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
początkujący Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 To akwarium mam dopiero tydzień,było dojrzałe ponieważ 3 dni przed wpuszczeniem rybek użyłem bactozym,jeszcze nie podmieniałem wody ani nie odmulałem dna,podłoże żwirek, filtr Hf-200l, pielęgnice kakadu (parka). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Akwarium dojrzewa 3 tygodnie minimum, a ten środek co dodałeś to nie zdał się na nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts