jkgshs95 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Siemka jestem początkującym i nie wiem czy moja rybka jest w ciąży? niedawno ją zakupiłem w zoologicznym, rybka czasami pływa przy dnie i siedzi na kamyczkach i często pływa przy grzałce. Proszę o pomoc. Zdjęcie zrobione telefonem słaba jakość http://zapodaj.net/f7fb6f140243.jpg.html agunia997- Pisownia!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Tak możliwe, że jest w ciąży. Jeśli można wykluczyć chorobę lub przejedzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agunia997 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Daj wyraźniejsze zdjęcie, bo z tego zdjęcia to ciężko jest mi powiedzieć co jej jest... A co do rozmnażania żyworódek to polecam przeczytać to: viewtopic.php?f=36&t=28530 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Wygląda na zdrowa i ciężarną,ewentualnie przekarmioną.Jak nie dasz jej jeść do jutra i nadal będzie tak wyglądać to jest kotna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmoniska Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Co wy gadacie?! przecież to samiec molinezji O_o TO JEST SAMICA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Co wy gadacie?! przecież to samiec molinezji O_o TO JEST SAMICA Lubię Cię,ale dlaczego twierdzisz,że to samiec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmoniska Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Ja Cię też lubię dlatego wyjaśniam Miałam molinezje i wiem macie parke:) aha i patrzcie na brzuch samca JEST W CIĄŻY ? :D przeważnie każdy tak ma a niżej macie samice w ciąży (patrzcie na jej zaokrąglony ogon, tak wygląda samica) WYJAŚNIŁAM ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Samica z Twojego zdjęcia O.K.,ale ostatnia fotka(ta z zaznaczeniami)to dwa samce. A na zdjęciu autora tematu nie widać dokładnie płetwy.Moim zdaniem nie ma gonopodium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmoniska Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 A moim zdaniem to dojrzały samiec mój wyglądał identycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Potwierdzam. Ostatnie zdjęcie to dwa samce, a pierwsze zdjęcie w temacie to samiczka. Płetwa odbytowa jest szeroka, to nie gonopodium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmoniska Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Jednak będę się trzymała swojego mój samiec wyglądał identycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Nie miał gonopodium? To taki facet bez... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Heh, dobre Atreyu! Co do zdjęć djmoniska wg mnie ma rację. Gonopodium widać wyraźnie. To u żyworódek charakterystyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmoniska Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Nie miał gonopodium? To taki facet bez... gonopodium może i nie miał ale miał genitalnia a tak na poważnie to albo ja zamiast samca miałam samice... albo Ty masz zamiast samicy, samca Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkgshs95 Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 dzięki wszystkim za odpowiedzi myslę ze mi to pomoze w dalszej hodowli rybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmoniska Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Raczej, chyba bardziej Ci namieszaliśmy hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts