Krzysiek.K Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem początkującym, założyłem akwarium 65 l. Przeglądałem forum ale nie zalazłem odp na moje pytanie. Mianowicie kiedy włączać oświetlenie o jakich porach i na jak długo? Obecnie Oświetlam tylko na noc, a nie wiem czy rybki też nie potrzebują trochę ciemności? Pozdrawiam i z góry dziękuje za udzielenie odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Akwarium powinno być oświetlane przez około 10h dziennie. Normalnie włączasz rano, popołudniu i wyłączasz na noc, one też potrzebują odpocząć, zresztą jak wiadomo w naturze słońce nie świeci 24h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Na noc włączasz oświetlenie? Niedobrze. Ryby w naturze taż mają noc. Ja im świecę między 11 a 23. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek.K Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 dziękuje za podpowiedź i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts