Erni-lee Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Mam w krewetkarium znikomą ilość wypławków za to mam sporo ślimaków które przyszły razem z roślinami i jest ich coraz więcej więc moje pytanie brzmi czy NO-PLANARIA zniszczy również ślimaki doszczętnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Powinno zniszczyć ślimaki, tylko że kuracje trzeba by 2 razy powtórzyć. Żeby aby na pewno jajka ślimaków zniszczyć. Słyszałem że szkodzi ikrze. Podobno ikrzate krewetki mogą zdechnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 niger1317 mam nadzieję że to jednak nie jest prawdą i że zniszczy mi dwa problemy nie pozbawiając mnie krewetek Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Takową nadzieje mam i ja. Przeca nikomu nie chce źle:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 hallo Powiem tak, zwalczałem wypławy w zbiorniku 200l w którym żyły sobie atye, amano, nieprzeliczone stado dzikiej neocardinii, całkiem spore stado świdrów ale o tym dowiedziałem się po kuracji, mieszkały tez tam helenki ale profilaktycznie je odłowiłem. W każdym razie po pierwszej kuracji znaczna część świdrów padła, 3-4 dnia miałem lekką bombkę azotanową a potem trochę więcej nitek. Żadna atya ani amano nie ucierpiała podczas leczenia wypławek/wków . Kuracje powtórzyłem po 14 dniach od pierwszego dnia podania a następnie po 24 dniach. Kuracji nie przetrwały żadne świderki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 To się przekonam po kuracji dzięki temat do zamknięcia ale te glony no cóż znów powrócą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts