ulises Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Witam Mam 140 litrowy zbiornik z następującymi mieszkańcami: - kadrdynałek chiński - 9 + 1 albinos; - Kirysek spiżowy - 2 sztuki; - Kirysek pstry - 4 sztuki; - otosek - 4 sztuki; - neon innesa - 5 sztuk; - razbora klinowa - 3 sztuki (trzeba ze 3 sztuki dokupić); - zbrojnik lamparci - 1 sztuka. I mam pytanie jakie ph powinienem zapewnić dla takiego zestawu ryb? Obecnie mam dość wysokie bo chyba ponad 7,5 - mierzone stałym odczytem zawartości Co2 firmy JBL. Ryby raczej dobrze się trzymają i rośliny też bardzo dobrze się rozrastają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Ph 7 powinno być ok. Jeśli mógłbym doradzić co do obsady: kadrdynałek chiński - 9 + 1 albinos; ok Kirysek spiżowy - 2 sztuki; Kirysek pstry - 4 sztuki; Radze zdecydować się na jeden gatunek i zrobić stado 6 sztuk otosek - 4 sztuki; zrób stado 6 sztuk neon innesa - 5 sztuk; minimum 10 sztuk razbora klinowa - 3 sztuki (trzeba ze 3 sztuki dokupić); jak neonki zbrojnik lamparci - 1 sztuka. Jak najbardziej do oddania, bo dorasta do bardzo dużych rozmiarów.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts