Erni-lee Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Temat pewnie przejedzony i drastyczny ale jak wiecie bo mam w podpisie do oddanie samce saulosi a że nie ma zainteresowania i w zoologach nie chcą to jak te biedne ryby uśmiercić ? Bo obsada się zrobiła zbyt duża a taka ilość samców to niepowodzenie Mam niedaleko stawy może je do wody wrzucić choć z szoku padną od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Weź nie bądź sadystą! Zamiast uśmiercać ryby możesz: -poszukać chętnego do przyjęcia ich na forum. -kupić dla nich małe akwa i niech żyją dalej! Na zoologach świat się nie kończy. A wyobraź sobie, że nagle na przykład w jakimś mieście jest za dużo ludzi i burmistrz czy tam władze miejskie wydają "niepotrzebnych" na rozstrzelanie. Wtedy dopiero byłaby afera! A ryby? Ryby to też żywe stworzenia! Zakładałabym i czwarte akwa gdyby chodziło o którąś z moich ryb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 A ryby na patelnie smakują No nie przesadzajmy próbowałem wszelkich metod a w szklance myślisz że rybą by się żyło dobrze ? Tam gdzie pyszczaki żyją są uśmiercane bo ludność je spożywa ale ja za takimi przysmakami nie przepadam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Szklance... Jeśli chodzi o uśmiercanie ja Ci niestety nie pomogę. Czy nie możesz założyć "tymczasowego" drugiego akwa póki nie znajdziesz chętnych do odbioru? Obiecuję Ci pomóc w znalezieniu takiego człowieka. A akwa zawsze się przyda np. na lecznicę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 Widzisz popełniłem błąd w postaci oddania za darmo 45l a mam jeszcze 15. na odchowywanie narybku. 2 samice inkubują a potrzebuję jeszcze kilku samic więc znów będzie z czasem że będą samce na wydanie Obiecuję ja tu errykz że będę błagał tych meneli którzy sprzedają ryby a nie potrafią za darmo ich zabrać Zobaczę co da się zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Czy mam Ci pomóc znaleść takiego człowieka, który przyjmie te rybki? Jeśli tak podaj ich ilość i gdzie je ewentualnie można odebrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 Wyślę ci na pw. dane choć nie wiem czy nie mam tematu w oddam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Oki, na razie wystarczy tylko miejscowość i liczba rybek . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 Jeszcze popytam na innych forach i w sklepach ale oni tylko potrafią sprzedawać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Dobra, spoko, jakby co to kontaktujemy się na pw i jesteśmy gotowi na przyjęcie rybek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Do uśmiercania i nie tylko jest Ms222. Dawka do uspokojenia ryb podczas transportu 10mg/1l. Dawka smiertelna 1g/1l smierc po 10 min. Tylko trzeba dobrze poszukać...lecz może być ciężko. Łatwiej bedzie pogadać z dentystą i poprosić o tricaine albo xylocain. Może się zgodzić. (używają tego do znieczulania) Jeśli nie to zostaje szklanka i do lodówki. No ale w Twoim przypadku jak masz większa ilość ryb to może szkoda je tak zabijać. popytaj może ktoś weźmie, albo spróbuj zarazić kogoś akwarystyką i mu oddaj:) edit: hurra ryby ocaleją Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Niger, coś jesteś nie na czasie . My już szukamy odbiorców . Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 A gdzie są te ryby, miejscowość. PS. Ludzie, nie wstydzicie się i podawajcie w profilu skąd jesteście to bardzo ułatwia życie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Hej, errykz, to też mazowieckie! A co, jesteś zainteresowany HAL9001? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Niger, coś jesteś nie na czasie . My już szukamy odbiorców . nie no tak na przyszłość napisałem:) Dodałem swojego posta zaraz po tym ja Ty napisałaś a nie chciałem kasować wiadomości która może się przydać. Po za tym napisałem potem "edit: hurra ryby ocaleją:)" Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmoniska Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Ooo matko o mało ze stołka nie spadłam... uśmiercić rybki, weź wystaw je na alegro niby za złotówke ale w opisie napisz ODDAM ZA DARMO!!!!!! chętni na pewno się znajdą, i nie robię reklamy ani nic... po prostu ci pomagam sama bym je od ciebie wzieła i je uratowała, bo w 112litrach mam tylko 4 neonki ale to zbyt daleko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Djmoniska: jesteś bardzo wrażliwa. Kobietki tak mają . To mi się podoba. Ale widzisz, jednak rybki ocaleją. Bo chyba HAL9001, który nie odpisał jest zainteresowany ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 djmoniska w twoim akwarium te pyszczaki by nie przeżyła a jeśli to by neonków nie było bo pysie inne parametry I co Yap88 znalazłaś kogoś ? Ja jeszcze pogadam we wtorek bo jadę po filtr więc i się podpytam w sklepach Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Już odpisuję, spokojnie. Muszę mieć trochę informacji bo nie wiem jak wielki zbiornik szykować. 1. Ile sztuk jest do oddania, ocalenia . 2. Skąd do odebrania. 3. Czy dostanę minimum 15L wody z twojego zbiornika? 4. Jaki pokarm przyjmowały suchary, jakiś mix, mrożonki [jakie]? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 Suchy pokarm oraz mrożony mix woj. mazowieckie mogę dowieść do Mińska Mazowieckiego są chyba 4 samce i yellow 3 samice i jeden mały 15 l mogę dać ale nie wiem w co to zmieszczę byś musiał do mnie do domu podjechać a to 10 km. od Mińska Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Dostanę min. 15L wody ze zbiornika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 Odpisałem tak a po co ci tyle ? Dam ci 20 l Chce ktoś czy nie bo bajzel się robi i odbiegamy od tematu jeśli nie to się jeszcze popytam w sklepach a jak nikt to zlikwiduję problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Nie chcę szokować ryb, mam tylko 200L czystego RO. A do Galaxy ich nie wpuszczę bo je spacyfikują i zjedzą Postawię im nowy baniak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 Aha a myślałem że robisz malawi więc temat zamknąć proszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts