Jump to content

Pomysł

Maczugs
 Share

Recommended Posts

Myślę nad zmianą dekoracji mojego akwarium, oglądałem galerie na forum i zobaczyłem takie coś (w załączniku) I teraz się zastanawiam czy są w ogóle jakieś szanse na stworzenie takich pali w moim akwarium. Po pierwsze moje akwarium ma 112l a tamte 500l, dlatego te pale musiały by być cieńsze. I z czego one mogą być? I nie wiem czy zrobić całe akwarium, czy tylko połowę ale żeby to przechodzenie z pali ładnie wyglądało. Czekam na wasze propozycje.

Proponuję z korzeni... j znajomy coś w tym stylu kombinował żeby uzyskać efekt (jak to on mówil :D ) wnętrza dżungli..:DOplatywał mchem jawajskim korzenie olchy.. Wykopał kilka olch (w lesie trochę na nielegalu ale to były nikłe ilości także nikt na_pewno nie zauważ:D) i wycinał sobie takie najprostsze kawałki...:DDlaczego akurat olcha? Stwierdził ze olchy żyją na terenach podmokłych, więc woda nic nie zrobi korzeniom wręcz przeciwnie :DOn mnie czasami zaskakuje swoimi pomysłami ale w sumie nawet ciekawie to wygląda...:DA hoduje tylko krewetki w akwarium 100l.. Oczywiście suszył te korzenie dosyć długo około tygodnia nad piecem w kotłowni :DPotem solidnie płukal i moczył w wodzie kolejny tydzień mniej więcej i do akwa... Koszty zerowe tylko chęci i wyobraźnia :D

Gost: Regulamin: 6. Pisownia:

6.1. Zaleca się dbanie o poprawność gramatyczną i ortograficzną wypowiedzi. Jeśli nie jesteś w stanie używać polskich znaków diakrytycznych, poinformuj o tym w swoim podpisie. Przyznaję ostrzeżenie i zalecam pisanie postów zgodnie z poprawną polszczyzną i przede wszystkim z polskimi znakami. Polecam lekturę: viewtopic.php?f=32&t=15335