Martino74 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Gdzie mogę dostać siarczan miedzi ponieważ potrzebuję go do przygotowania leku dla ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Gdzie mogę dostać siarczan miedzi ponieważ potrzebuję go do przygotowania leku dla ryb.Najłatwiej to chyba na allegro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 A co ty chcesz tym leczyć i dlaczego uważasz że będzie to lepsze od tych leków które są w sklepach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 W sklepie chemicznym, bo sam go kupuję do moich pirotechnicznych świecidełek:D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martino74 Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 [*] A co ty chcesz tym leczyć i dlaczego uważasz że będzie to lepsze od tych leków które są w sklepach?[*] Ponieważ leki które są oferowane w sprzedaży nie bardzo mi pomagają a i choroba którą chce wyleczyć to puchlina wodna z siarczanu otrzymam roztwór w połączeniu z wodą i będę go podawał jak leki 10ml na 100l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 hallo choroba którą chce wyleczyć to puchlina wodna z siarczanu otrzymam roztwór w połączeniu z wodą i będę go podawał jak leki 10ml na 100l.O ile dobrze pamiętam ta choroba jest nieuleczalna, profilaktyka polega na uśmiercaniu chorych osobników i odłowieniu zdrowych oraz dezynfekcji zbiornika. Zakładam że wiesz co leczysz i jak to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martino74 Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 W książce akwarystycznej przeczytałem że usypia się chore ryby za pomocą olejku goździkowego ale tylko osobniki z zaawansowanym stadium choroby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts