michal2809 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Witam, jestem tu nowy, a konretniej przyszłem po poradę do zawodowców. Chodzi mi o pielęgnice, które mógłbym wsadzić do 240l. Myślałem nad tym spro, ale chyba najlebszym rozwiązaniem były by Kakadu, Żółte lub Ramirezy. Nie wiem tylko które wybrać, oczywiście warunki się dopasuje do danego gatunku. Chodzi mi o to która najłagodniejsza i najlepsza w chodowli. Z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 To nie są pielęgnice. To pielęgniczki. To bardzo duża różnica. Wszystkie te wymienione przez Ciebie gatunki nadają się do takiego baniaka. Skład ilościowy jest zależny też od innych ryb które planujesz. Jakbyś szukał pielęgnic to tu masz fajne opisy, razem z preferowanymi litrażami: viewtopic.php?f=2&t=32412 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroni Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 napewno łagodnymi pielegnicami są akary z maroni i plamookie,ziemiojad też.wszystko zalezy czy chcesz mieć rośliny czy nie bo wiele z nich kopie i ciężko zapanować nad tym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts