wron33 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Akwarium 63l 60x35x35 Ma być holender zobaczymy jak wyjdzie;) Filtr Tetratec ex400 Grzałka 100w aquael Oświetlenie 1x15w 6500k 1x 9w 6500k Nawożenie : co2 easy carbo potas i zelazo 3mg dziennie ph 7.0 Podłoże: spod ziemia ogrodawa gora Zwirek z jeziora Roślinki: Cryptocoryne Lucens Fitonia Hygrophila polisperma Samolus(Jarnik) Alternathera colorata red Bacopa Ludwiga ta z czerwonymi liscmi;) salata;p Anubias Zwierzatka: 14xNeon innesa gupiki 5xrazbora espei na wydanie jak ktos chce w zoologicznych nie chca skupic;/ 2x zbrojnik niebieski (chwilowo az podrosna potem leca do 300litrow) 6x otosek 5x slimak apulathoria czy jakos tak;) xxxkrewetki red cherry i babulini Proszę o opinie i sugestie co mozna zmienic;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 slimak apulathoria czy jakos tak;)Ślimak Ampularia jak już hmmm ta roślinka ( bardziej po prawej stronie) ta co ma czerwone liście to nie wiem czy to wogóle akwariowa, ponieważ jest ona w temacie roślin (pseudo)akwariowych ( viewtopic.php?f=5&t=9143&hilit=ro%C5%9Bliny+nie+akwariowe ), tak mi się wydaję że to ona . Co do obsady to na razie jest zła, ale dobrze że napisałeś że glonki do większego dasz, razbory oddajesz Ogólnie akwarium bardzo ładnie się prezentuję, ale mi jakoś to podłoże nie pasuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Zmniejsz rozmiar zdjęć do 800x600! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Co tam robi glonek ??? Gost: Spamujesz tematy, przemyśl zanim coś napiszesz, naprawdę. Przyznaję ostrzeżenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apocalypt0 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Co tam robi glonek ???Przeczytaj opis a nie tylko oglądaj zdjęcia. A co do tej czerwonej rośliny to jestem na 100% pewien że nie nadaje się do akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wron33 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Co do tej czerwonej roślinki to Fitonia kupiłem ją w akwarystycznym jak miała tylko 4 listki i jakoś rośnie więc chyba akwariowa;) Na tabliczce od niej pisze 18-25 oC 5-8cm dużo światła;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Fajne akwarium, podoba mi się. Tak jak pisali przedmówcy, czerwona roślina (Fitonia)nie jest akwariowa, tylko doniczkowa na 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 co do tej czerwonej roślinki to Fitonia kupilem ja w akwarystycznym jak miala tylko 4 listki i jakos rośnie wiec chyba akwariowa;) na tabliczce od niej pisze 18-25 oC 5-8cm duzo swiatla;)W akwarystycznym sprzedadzą ci nawet roślinę doniczkową ( domową ) głownie po to aby zarobić . To że ma jakieś oznaczenie to nie zmienia faktu że to roślina akwarystyczna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pazur Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Pamiętaj, że jeżeli roślina na powietrzu nie opada, a stoi - to oznacza roślinę lądową. Wodne mają tendencje do opadania, wiadomo - lecz nie każda opada jakoś całkiem, zależy. Warto czasami poczytać forum. Daj mamie roślinkę na parapet, albo sobie postaw, heheh. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Albo zapytać kolegę przed zakupem Coraz lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Akwarium wygląda nieźle ale holender charakteryzuje się bujną roślinnością i brakiem ryb ale to różnie bywa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wron33 Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 Spokojnie roślinki muszą się rozrosnąćPo 2 czekam jeszcze na resztę roślinek z czasem sie zarośnie;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matio1354 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Ta czerwona roślinka jest akwariowa ale żyje tylko sezonowa niedługo zacznie zdychac i bedzie po niej.A tak po za tym akwarium to masz całkiem niezłe pozazdroscic tylko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Ta czerwona roślinka jest akwariowa ale żyje tylko sezonowa niedługo zacznie zdychac i bedzie po niej.A tak po za tym akwarium to masz całkiem niezłe pozazdroscic tylko Chyba sam sobie zaprzeczasz, bo jeżeli roślina gnije w wodzie to nie jest wodna co nie? PS. Może dziś wygrzebię trochę roślin dla Ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wron33 Posted May 10, 2011 Author Share Posted May 10, 2011 Mała aktualizacja;) Razbory znalazły nowy domek i troche sie zarosło;) Komentujcie;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 No no coraz ładniej ale o foty mogłeś się postarać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wron33 Posted May 10, 2011 Author Share Posted May 10, 2011 Wieczorem zrobie lepsze;) te robiłem wczoraj szybko przed pracą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wagrant72 Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 slimak apulathoria czy jakos tak;)Ślimak Ampularia jak już hmmm ta roślinka ( bardziej po prawej stronie) ta co ma czerwone liście to nie wiem czy to w ogóle akwariowa, ponieważ jest ona w temacie roślin (pseudo)akwariowych ( viewtopic.php?f=5&t=9143&hilit=ro%C5%9Bliny+nie+akwariowe ), tak mi się wydaję że to ona . apropos roślinki, mam taką w kuchni na parapecie. niedowiarkom mogę wysłać foto:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinek#1 Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Ładne akwarium, roślinki w dobrej kondycji i ja z pytaniem ile dajesz ec do akwa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wron33 Posted May 11, 2011 Author Share Posted May 11, 2011 2,5 dawki na dobę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinek#1 Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Czyli ec dajesz ile bo nie ogarniam dawek ja daje 2ml dziennie mikro i makro + 2 ml ec mniej od ciebie ? Proszę byś powiedział ile dajesz w ml i co ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wron33 Posted May 14, 2011 Author Share Posted May 14, 2011 Mala aktualizacja;) Oświetlenie zmienione zamiast 9w aqaela 18w 6500k philipsa;) z roslinek doszedl Superwasung ,creeping moss ,i cos tam jeszcze;p Komentujcie;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts