nemo130 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Zbiornik: 96l Flora: żabienica owalna, zwartki: hudoro, walkera, anubiasy: nana i mini, rogatek, hydrophila corymbosa, najas, limnophilia sessiflora, lotus, lobelia cardinalis, mech jawajski, wgłębka, pistia. Fauna: mieczyki 4+1, gupiki xxx, krewetki RC xxx, ślimaki: zatoczki, świderki, helenki. Podłoże: żwirek + substrat (actisubstrate II+ aquael) Dekoracje: korzenie i większe kamyki. Osprzęt: oświetlenie: 2x18W ( 6500K daylight, 10000K aquastar) filtr: turbofilter 650 grzałka 100W + termostat Nawozy: sporadycznie PG classic, sera: fishtamin. Podziękowania dla Mandy29 i Szczupaka za wkład we florę baniaka . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Bardzo ładnie. Fajne światło i ten rogatek plus lotos sprawia taki efekt czegoś z Azji pld-wsch Ogólnie akwarium bardzo ładne Gost: Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Ten mieszany żwirek mi nie podchodzi ale tak jest ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laszek Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Bardzo ładnie urządzone, fajna obsada. Niedługo wykreslisz świderki i zatoczki z fauny:) Co do żwirku szkoda że nie jest cały ciemny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Roślinki ładnie się prezentują, ale niektóre są trochę za duże do tego litrażu. Trochę posadzone w nieładzie ale za to wygląda to bardziej naturalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Uważam, ze masz bardzo ładne aqua i jak wyżej uważam, że nie pasuje mieszane podłoże, ale tak poza tym jest bardzo ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Dziękuję za miłe słowa. Żwirek na pewno się zmieni przy następnym restarcie. Czarny i biały żwir został zmieszany w dziwnych okolicznościach i nikt się do tego nie przyznaje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Hi hi dobre nikt się nie przyznaje, ale to tak jak u mnie . Nie ma za co dziękować taka jest prawda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agunia997 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 No muszę przyznać, że jest super Fajny busz, no i jak już poprzednicy stwierdzili- mieszany żwir jakoś nie pasuje. Widać, że w akwa jest "trochę" gupików heheh, ale nie jest źle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Akwarium ma swój klimat, taka puszcza Kawałek natury. Te korzenie kojarzą mi się z tym zdjęciem : http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS06piig9rRSwiwi8-W5ZYm6zUArryXKoDzVWCscZwVhtdDnplz Tylko przyznaj się, lotusa celowo puszczasz na taflę , czy zapomniałeś przyciąć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Był tak zabiedzony w 240-stce, że żal mi go przycinać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Wszystko cacy tylko podłoże totalnie tu nie pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 Kilka zdjęć mieszkańców. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Fajnie to wszystko wygląda, nawet bardzo fajnie. I myślę, że będziesz niedługo miała potomstwo w akwarium . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Akwarium ma u mnie dużego plusa za naturalny wygląd ( oprócz mieszanego żwirku) i za dużą ilość flory Gupiki w ilości xxx to lekka przesadza, ale no cóż, tak to jest z żyworódkami.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 Narybek gupików skutecznie eliminują mieczyki, więc dużego problemu nie ma . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted May 7, 2011 Author Share Posted May 7, 2011 Ciąg dalszy fotek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek123 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Akwarium naprawdę ładne i dołączam się do tego że żwirek nie pasuje a wszystko inne tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Pierwsze zdjęcie jak zobaczyłem bardzo ładne tylko ten żwirek nie pasuje,sory musisz coś z nim kiedyś zrobić.Rybki są super molka mi się bardzo podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 No rzeczywiście, ten żwirek strasznie kuje w oczy... Reszta całkiem fajna, taki bałagan tzn. busz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Naprawdę super aqua, strasznie podoba mi się ten czarny zmienniak plamisty (platka) o ile się nie mylę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted June 8, 2011 Author Share Posted June 8, 2011 Dzięki niedługo wstawię aktualkę, tylko czekam niech zielsko zarośnie po zmianach kosmetycznych. Ta platka to samica mieczyka . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Oki sory za pomyłkę, nie wiem dlaczego, ale jeszcze nigdy nie rozpoznałam platki od mieczyka (samice oczywiście). Jak ktoś ma platki do oddania to chętnie wezmę oczywiście zapłacę okolice Białegostoku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted June 16, 2011 Author Share Posted June 16, 2011 Uaktualnienie po małych zabiegach kosmetycznych . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Fajnie! Duzo roslinek, akcent korzonków. Jaka masz obecną obsadę? Wizualnie lepiej by bylo, gdybys przy najbliższej okazji wymienił podloże(pamietaj tobie akwarium musi się podobac)! Pozdrawiam KubaWe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts