meduza99 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Posiadam w akwarium taką obsadę : 3 x Mieczyk 3 x Kirysek Spiżowy 1+2 Gupiki 2 x Glonojad i 1 x Zbrojnik 3 x Brzanka Sumatrzańska 9 x Neonka Innesa i 2 x Molinezja Black Molly + narybek Wiem, że MUSZĘ zmienić obsadę lecz nie wiem od czego zacząć. Pomocy !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Zacznijmy od tego czego masz się pozbyć: 3 x Kirysek Spiżowy - Nie 1+2 Gupiki - Ok 2 x Glonojad i 1 x Zbrojnik - to to samo, pozbyć się 3 x Brzanka Sumatrzańska - nie 9 x Neonka Innesa i 2 x Molinezja Black Molly + narybek - molinezje na pewno out. Ja proponuje na razie tak: Kiryski Pigmej lub Panda 6 sztuk Gupik 1+3 Neonki 10 sztuk Do tego zapoznaj się z tym tematem może jakieś rybki Ci się spodobają: viewtopic.php?f=39&t=7147 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekb Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 3 x Mieczyk - oddaj 3 x Kirysek Spiżowy -dokup jeszcze 3 1+2 Gupiki - ok 2 x Glonojad - oddaj 1 x Zbrojnik - oddaj 3 x Brzanka Sumatrzańska - oddaj 9 x Neonka Innesa - ok 2 x Molinezja Black Molly - oddaj możesz dać jeszcze 1+1 p.ramireza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meduza99 Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 A czy taka obsada mogłaby być : 6 Kirysków Spiżowych Bojowniki 1+2 i do tego jeszcze jakieś stadko ( np. neonek ) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 1+3 bojownik (bezpieczniejsza opcja) i 6 kirysków pand (na spiżówki za mała powierzchnia dna) i to będzie max. Bo nie podałaś wymiarów, filtracji i wgl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meduza99 Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 Wymiary 60 x 30 x 33 akwarium profilowane. Filtr - Aquael Fan-2 plus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Popieram kolegę szczupak`a. Harem bojownika 1+3 i do tego Kirsyki 6 sztuk będzie idealnie. Co do jakiegoś stadka to nie byłbym przekonany... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts