piasek120 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 moje gupiki majo czerwone skrzela i to tylko samiczki niektóre pomocy jak to wyleczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Podaj podstawowe informacje o Twoim akwarium (testy natlenienie, temperatura, obsada itp). Posiadasz roślinki? kiedyś miałam podobny problem, przyczyną było zbyt dużo co2 w wodzie, a za mało tlenu. Dokupiłam więcej roślinek i wszystko było ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martino74 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 A mają odchyloną pokrywę skrzelową? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piasek120 Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 A jak rozpoznać te odchylona pokrywę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Nawet jak rybki jedzą to widać z przodu odchylenie nie wiem jak prościej wytłumaczyć. I nie wiem dlaczego jeszcze nie podałeś ważnych informacji: pomiary (testy), fauna, flora, litraż, natlenienie, itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Jak już pisało wiele osób wiele razy na tym forum i na innych - czerwony to naturalny kolor skrzeli. Daj fotkę skrzeli jeśli to możliwe. Żeby doprowadzić gupiki do choroby naprawdę trzeba się postarać. Podejrzewam że jesteś kolejną osobą która niepotrzebnie panikuje. Napisz w pierwszej kolejności ile i jakich masz ryb jaka filtracja temperatura, litraż itp. I co najważniejsze to czy ryby oprocz tego że skrzela mają czerwone jakoś dziwnie się zachowują? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Zgadzam się z os. powyżej jak nie wiesz dodaj foto, ja u skalara też miałam taki problem strasznie się bałam, ale dodam iż wszystko było dobrze porostu wyglądało to tak, że jak rośnie to jest to bardziej widoczne teraz to już się nie zmienia i wszystko oki ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 viewtopic.php?f=6&t=14640 i viewtopic.php?f=6&t=16197 Po przeczytaniu powyższej lektury, jeśli nadal będziesz zainteresowany naszą pomocą, załóż nowy, dostosowany do wymogów regulaminu temat. Ten zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts