ferre111 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Taka obsada może być do akwarium 130l? 6- żałobniczki 6- gupiki parka skalarów krewetka filtrująca 3- piskorki parka ramirezek 4- gurami dwuplamiste może harem bojowników Jakaś z tych ryb będzie gryźć inną, mam za małe akwa na takie ryby? itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Tak, bo ta obsada to zupa rybna.. Żałobniczek (Tetra czarna) szczerzę nie lubię, ale to twoja decyzja. Gupiki to 2+4 (2 samce + 4 samice) Parka skalarów - no nie wiem. Piskorki to rybki stadne - tak z 6 sztuk. Z gurami zrobiłbym harem (1+2/3) Harem bojowników bym odpuścił, a w miejsce tetr dał np. neony. Czyli : 10/15- neony inessa/tetry czarne 2+4- gupiki parka skalarów/parka ramirezek krewetka filtrująca 6/8- piskorki 1+2- gurami dwuplamiste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 Co powiecie na takie coś: 6- tetry czarne 2+4- gupiki parka skalarów krewetka filtrująca 6- piskorki parka ramirezek 1+2- gurami dwuplamiste -Kakadu 1 samiec 3 samice Kakadu nie będą się gryźć z skalarami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agunia997 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Ja bym zostawiła obsadę tak: 6 Tetr Czarnych (ok, choć można zamiast nich dać inne rybki które trzyma się w większych grupkach, np. razbory klinowe/espei/galaxy no i można zwiększyć ich ilość) 2+4 Gupiki (ok, choć niekoniecznie, ale to Twoja decyzja) parka Skalarów/parka Ramirez/harem Kakadu (najlepiej wybrać 1 z tych gatunków...ale niech jeszcze inni się wypowiedzą ) krewetka filtrująca (ok) piskorki 6 (ok, ale można zamiast nich dać inne rybki denne to zależy od gustu właściciela ) 1+2 gurami (ok, ale można zamiast nich dać też harem prętnika/bojownika) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 Może ktoś się wypowiedzieć na temat ramirez/skalarów/kakadu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Dla skalarów akwarium za małe reszta może być oczywiście należy wybrać albo ramirezki albo kakadu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 6- tetry czarne 2+4- gupiki parka skalarów krewetka filtrująca 6- piskorki parka ramirezek 1+2- gurami dwuplamiste -Kakadu 1 samiec 3 samice 4 - muszlowce wielopręgie Muszlowce mogą być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 6- tetry czarne 2+4- gupiki parka skalarów krewetka filtrująca 6- piskorki parka ramirezek 1+2- gurami dwuplamiste -Kakadu 1 samiec 3 samice 4 - muszlowce wielopręgie Muszlowce mogą być? ale się upierasz Na skalary za małe akwarium masz No i wybierz albo parkę (chyba mógłbyś nawet 2 parki ramirezek) albo harem kakadu (przeczytaj uważnie - ALBO ) pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 Sory niechcąco skopiowałem tą złą obsadę z innego posta 6- tetry czarne 2+4- gupiki krewetka filtrująca 6- piskorki parka ramirezek 1+2- gurami dwuplamiste 4 - muszlowce wielopręgie Chodziło o taką obsadę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Poczytaj o pochodzeniu i wymaganiach muszlowców, wróć i popraw obsadę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted May 19, 2011 Author Share Posted May 19, 2011 Czy nie prościej powiedzieć, że te ryby sie nie nadają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gojda277 Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Witam! Mam ogromny problem i nie za bardzo znam sie jeszcze na Forum a potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Od 3 miesiecy mam Akwarium 130 litrow 21 rybek neonki 2 gurami 1 bojownik plci meskiej,3 moli glonojada i jecze jedne rybki...ale to nie problem moim zmartwieniem od wczoraj jest Niebieskie gurami plci meskiej ...wczoraj do obsady dolaczyly wlasnie 3 moli 2 panie i jeden pan wszystko bylo ok ale Gurami je zaczyna atakowac wylowilam fo na noc do malego akwariumu bo balam sie ze sie pozjadaja ale to akwarium jest 15 litrow i jet to kula nie jestem przekonana ze to by dobry pomysl wiec dalam go dzis spowrotem z nadzieje ze bedzie lepiej ale on dalej je goni a ja juz 2 raz nie umie go zlapac moj maz wraca za 11 dni z delegacji i nie wiem czy nie zastanie cmentarza to sa jego ryby a ja nie mam o nich duzego pojecia ...moze mi ktos powiedziec co mam zrobic i czy moze to sie z czasem uspokoi albo czy nic sie te 11 dni nie stanie... Dziekuje ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts