michaś Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 obsada 240l: prętnik karłowaty 1(samiec) + 2(samice) sumiki szkliste - 8 razbora espei - 8 pielęgnica ramireza - parka zbrojnik niebieski neon innesa - 8 kiryski lamparcie - 6 aktualnie akwarium zamieszkuje tylko dzika horda:) krewetek red cherry i babaulti - ok. 100 sztuk Czy taka obsada będzie w porządku? ewentualnie jeszcze mógłby dojść jeden bojownik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Będzie ok, tylko zamiast neonków dałbym 16 razbor (większa ławica będzie wyglądała ładniej). Bojka już nie pakuj, bo może pokaleczyć sumiki i prętniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Będzie ok, tylko zamiast neonków dałbym 16 razbor (większa ławica będzie wyglądała ładniej). Ja bym dokupił Neonków tak żeby było z co najmniej 20 szt. Taka ławica też ładnie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaś Posted May 1, 2011 Author Share Posted May 1, 2011 Dzięki, chyba faktycznie tak zrobię, chociaż neony ładnie by się komponowały, bo mam przyciemnioną wodę w akwa i myślę że fajnie by się odznaczały kolorami. A Pielęgnica Ramireza nie będzie polowała na krewety? I jeszcze jedno pytanko, które pomoże mi ostatecznie zdecydować: Który z tych 2óch gatunków: neon innesa/razbora espei pływając tworzy ładniejszą ławicę? (tzn chodzi mi o to, które pływają w bardziej ułożonym takim jakby porządnym, spokojnym kluczu, a nie miotają się na wszystkie strony?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 I jeszcze jedno pytanko, które pomoże mi ostatecznie zdecydować: Który z tych 2óch gatunków: neon innesa/razbora espei pływając tworzy ładniejszą ławicę? (tzn chodzi mi o to, które pływają w bardziej ułożonym takim jakby porządnym, spokojnym kluczu, a nie miotają się na wszystkie strony?) To już zależy od ciebie obydwa gatunki ładnie się prezentują ja mam np: ławice neonków , pływają ładnie w grupie aczkolwiek znajdzie się zawsze jakaś czarna owca która popłynie sobie gdzieś indziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Ramirezki mogą polować na krewety, ale jeśli masz ich tam tyle to chyba nie powinieneś się bać , a tym bardziej jak masz wiele kryjówek, zakamarków Obstawiam, że razbory , bo neonki rzadko kiedy trzymają się w ławicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaś Posted May 1, 2011 Author Share Posted May 1, 2011 heh no to widzę, że muszę się przespać z tym tematem, bo naprawdę okropnie mi się podobają oba te gatunki:) będzie ciężki orzech do zgryzienia:) dzięki za pomoc chłopaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hejfranekkk Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 ja bym dorzucił więcej neonków. ______________ uk bank holidays 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klaraa16 Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Lepiej dokup sobie neonki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts