mikamiki Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Mam akwarium takie jak w podpisie. Proszę o Wasze pomysły jakie rybki mogę dokupić do tych, które już mam. Dodam, że chciałabym mieć raczej dużo rybek (najlepiej kolorowych) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Za dużo tych gurami, jak urosną do 10-12 cm to będzie tłok. Na pewno Żałobniczka jest rybką stadną więc jeszcze kilka sztuk chociaż dokup. No i coś na dno by się przydało, może 6-8 kirysków np. Panda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba7 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 jak lubisz mozesz dodac jakies żyworódki np. harem molinezje lub mieczyki gupiki (pytanie czy chcesz żeby się rozmnażały? jeśli tak,to ja osobiście trzymałem je parami, a jak nie to kilka samców) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laszek Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Gupiki nie trzymamy w parach, tylko w haremach. Co do żałobniczek, dokup conajmniej 4 sztuki, a jak dla mnie tych gurami to za dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Zacznijmy od tego, że akwarium dojrzało dopiero teraz i nie powinno być w nim rybek... Co do obsady to mogę zaproponować to: Kirysek 6 sztuk Neonki 10 sztuk Gurami Czekoladowy 1+3 Załobniczka 6 sztuk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts