Martino74 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Czy należy wymienić żwir na nowy jeśli w akwarium była choroba ale już znikła. Czytałem w książce że należy tak zrobić bo inaczej na żwirze zostaną bakterie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Nie. Nie ma takiej potrzeby. W żwirze żyje także dużo pożytecznych bakterii. Bakterii chorobotwórczych nigdy nie wyeliminujesz do zera, ale gdy zapewnisz rybom dobre warunki, to i one będą rzadko chorować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martino74 Posted April 30, 2011 Author Share Posted April 30, 2011 Czyli to znaczy że jak teraz wyleczyłem ryby to nie muszę czyścić całego akwa od nowa i kupować nowy żwir a stary wyrzucić dobra dzięki za szybką odpowiedż Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Jak każdy przy każdej chorobie by tak robił to by zbankrutował Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martino74 Posted April 30, 2011 Author Share Posted April 30, 2011 Ja tylko napisałem to co wyczytałem w poradniku akwarystycznym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts