Oliwer Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Nie wiem czy dobry dział wiec przepraszam jak by co . Czy te rośliny nadaja sie do pielegnic meeka - Nurzeniec - Kryptokoryna - Żabienica i jeszcze bym prosił o inne nazwy roślin które sie nadaja do do tych pielegnic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Te roślinki nadają się dla tych pielenic(co do nurzańca nie miałbym pewności). A dodatkowo to anubiasy, microsoria, moczarki itd. Przede wszystkim rośliny powinny być o twardych lub średnio twardych liściach i łodygach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Hmm, zastosowane rośliny muszą silny system korzeniowy oraz mocne liście.. Kieruj się tymi cechami roślin. Mocne liście to np. anubiasy itd. I inne epifity Dodatkowo na 3 planie możesz moczarki dać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliwer Posted April 24, 2011 Author Share Posted April 24, 2011 moczarke miałem to mi padła bo miałem chyba za wysoką temperaturę . Nurzeniec odpada wtedy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Nie jestem tutaj pewny, ja miałem nurzaniec z większymi pielegnicami i dawał radę, ale nie wiem jak będzie z Meeką. A jaką miałeś temperaturę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts