ideal93 Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Zbiornik 45l Żwirek bazaltowy średnia granulacja. Ile potrzeba kg? Filtr standardowy 3w Grzałka 30-50w okaże się. Dosyć gęsto obsadzone akwa+ korzeń obrośniety mchem i kokos również obrośnięty. Akwarium BEZ pokrywy. Tylko belka oświetleniowa. Zarys mojej propozycji. 10 Danio Czerwonych + Krewetki Red Cherry I co jeszcze? Lub co innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkens79 Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Myślę że wystarczy tak z 4 do 5 kg żwirku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekb Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Na danio akwarium za małe. Bez pokrywy może być 10 neonów/razborów(nie klinowe) 6 kirysków pstrych/panda 6 RC lub parka ramireza 6 kirysków pstrych/panda 6 RC Myślę, że najfajniejsza obsada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ideal93 Posted April 18, 2011 Author Share Posted April 18, 2011 Okej. A z krewetami jak nie będą zwiewały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Jeśli chcesz ławicowe to jak najmniejsze, czyli neon zielony np, kiryski pigmejki a nie żadne pstre bo rosną bycze!!!, żadnych krewetek bo będą wyskakiwać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ideal93 Posted April 18, 2011 Author Share Posted April 18, 2011 Czyli przykładowa/przykładowe pełna/e obsada/y tego akwa dobrana przez Ciebie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 8 neonków zielonych/razbor galaxy + parka Ramirezów + 6 kirysów malutkich. Jeśli chcesz krewecie, to niestety pokrywa niezbędna bo wyskakują tak jak u mnie (znalazłam kiedyś 4 zaschnięte pod szafką ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ideal93 Posted April 18, 2011 Author Share Posted April 18, 2011 W sumie wszystko z kreweciami podobno zależy od parametrów wody. W Akwarystycznym u nas gość ma 3 rodzaje krewci CR, RH i coś jeszcze i mówi że bardzo rzadko się zdarzy że coś wyskoczy no ale ma zostawione z 2-3cm nad powierzchnią. A jednak chciałbym mieć belkę oświetleniową a nie pokrywę. W sumie bardzo mi się podobają RC i fajnie by się komponowały z kiryskami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Obsada Natali dobra tyle że neonków/razbór 11 sztuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Też bym wybrała więcej ale np Galaxy rozmnożą się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Galaxy to nie żyworódki i nie tak łatwo je rozmnożyć. A właściwie inaczej: łatwo doprowadzić do tarła ale nie łatwo wychować narybek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek78 Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 A może stąd weźmiesz obsadkę viewtopic.php?f=39&t=19607. Krewetki Ci zwieją (no chyba że pomyślisz o szybie ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts