Biały Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Witam. kupiłem stały test JBL do badania poziomu CO2 i pH wyczytałem, że do prawidłowego działania niezbędna jest woda o twardości węglanowej 4kH w związku z tym czy ktoś wie, gdzie można kupić taką wodę? myślałem, że może jest na Alledrogo ale niestety nie znalazłem. Znalazłem w necie przepis ale dokładna waga potrzebna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalo24x Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 ja mam u siebie na zakładzie wodę dokładnie 4kh i też ja biorę do testu,ale zależy z kąd jesteś,ponoć można stosowac wodę destylowaną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Kupujesz destylkę. Mierzysz parametry kranówki. Mieszasz destylkę z kranówką w odpowiednich proporcjach. Tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonio61 Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Mam też test JBL CO2, do mojego testu nie potrzeba dolewać żadnej wody lejesz tylko 35 kropel odczynnika , przeczytaj instrukcję może masz to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biały Posted April 11, 2011 Author Share Posted April 11, 2011 Dzięki za odpowiedzi. dopiero wczoraj zamówiłem test (jest właśnie z odczynnikiem) myślę, że jak jutro dojdzie to sprawdzę. Póki co dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts