michal1003 Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Co o tym myślicie : krewetki red cherry ślimak ampularia 1 sztuka ślimak helena 1 sztuka otoski 2 sztuki A więc pytam się czy to wszystko może być w 20l akwarium? Czy one się nie pozabijają ? Otoski i ślimaki po to aby nie było glonów A i dałem ten temat w tym dziale żeby nie było ze mam korzystać z opcji szukaj itp. to wolny temat mandy29: Pisownia. Zaczynaj zdanie z wielkiej litery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
195miki97 Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 HaHa..;/ Tylko krewetki nadają sie do tego słoika..;/ Po 1. Otosek to stadna ryba więc minimum 6 a na 20L o wiele za mało;/ No chyba że jeszcze mógłbyś dodać te ślimaki;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 co o tym myślicie : krewetki red cherry ślimak ampularia 1 sztuka ślimak helena 1 sztuka otoski 2 sztuki a więc pytam się czy to wszystko może być w 20l akwarium? czy one się nie pozabijają ? otoski i ślimaki po to aby nie było glonów a i dałem ten temat w tym dziale żeby nie było ze mam korzystać z opcji szukaj itp. to wolny temat Ślimaki i krewetki jak najbardziej, a otoski odpadają. Nie, nie "pozabijają się". PS. Ale dział i tak powinien być odpowiedni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1003 Posted April 9, 2011 Author Share Posted April 9, 2011 Oj chciałem mieć pewność co do obsady bo podobno w zoologicznym nie mowią prawdy,a chciałbym założyć krewetkarium i nie chciał bym mieć problemów z glonami itp. Czytałem że otoski zwalczają glony to pomyślałem, że się spytam,a więc dziękuję za informację i nowe pytanie jak nie dopuścić do glonów? Są jakieś środki zapobiegawcze? Czy ślimak helena i ampularia nie zjadają roślin? Chciałem kupić helene bo podobno zjada inne ślimaczki ,a miałem już z nimi kłopot w poprzednim akwarium i czym karmić krewetki chodzi mi o karmę z zoologicznego bo czytałem że karmi się je warzywami itp. a ja nie chciał bym co dzień latać bo marchewke i bababy dla krewetek i slimaków. Co polecicie ze zoologicznego jaką karme? Pley: Dbaj o poprawne pisane - interpunkcja oraz zaczynanie zdania dużą literą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Krewetki ogólnie w roślinkach buszują i czyszczą je, zjadając glony. Lubią spirulinę, którą możesz kupić w zoologicznym. Równie dobrze zjedzą to co ryby, np. tabletki dla ryb dennych. Podawać możesz też tą marchewkę i banany. Poszukaj sobie jeszcze w necie. Nie musisz 'latać' po nie codziennie, bo to są smakołyki Tak, helenki zjadają inne ślimaczki. Jak będzie dobrze dbał, to nie będziesz miał glonów.. Poza tym krewetki i ślimaki będę trochę na pewno czyścić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts