Pt® Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Ile miesięcy ( przypuszczam ) muszą mieć żeby '' zaszły w ciążę '' ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patuu97 Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Wydaje mi się, że u nich to nie są miesiące tylko dni. Mi się cały czas rozmnażały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pt® Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Mam około 2,5 miesięczną samiczkę i wydaje mi się jakby miała się lada dzień okocić... Z tąd to pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
patuu97 Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Bardzo prawdopodobne. Jeśli ma już bardzo duży brzuch to się szybko okoci. A w ciągu tych 2,5 miesiąca miała już młode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pt® Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Raczej nie... Nie przyglądałem się specjalnie bo nie myślałem że mogłaby już być kotna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczepan Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 U brata Gupik po 1 miesiącu i 2 tygodniach urodziła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pt® Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Skoro to jej pierwsza ciąża to ilu można się po niej spodziewać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczepan Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Według mnie to nie więcej niż 10szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 Zależy jaka duża jest ta samiczka. Samiczka koci się mniej więcej co miesiąc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stasiek6663 Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Rożnie bywa ... moja w pierwszej ciąży urodziła 50 młodych Cały czas je odchowuje . Samica bo narodzinach narybku zachodzi natychmiast w ciąże : 1. Samiec od razu po porodzie macha godopodium i zapładnia 2. Lub po kilku dniach samica zapladnia się przez zatrzymaną w ciele sperme samca . Rożnie samice rodzą . Od 3-6 tyg. zazwyczaj . Przypatrz się na pierwszy poród i potem łatwo będzie rozpoznać kiedy urodzi bo będziesz wiedzieć jak wygląda przed porodem . Mam nadzieję, że pomogłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pt® Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 Chodziło mi konkretnie o młode gupiki. Samica mi się okociła i chcę wiedzieć po jakim czasie TE MŁODE będą mogły zajść pierwszy raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 U mnie to coś ponad 1 miesiąca. Wszystkie młode były razem aż kiedyś zauważyłem właśnie młode młodych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts