łuska Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Postanowiłam zmienić obsadę u mnie w akwarium. Chcę coś takiego: 6- neonów inessa 2- gupiki endlera (zostają z poprzednej) 2- zbrojniki kilka krewetek amano ślimaki akwariowe (moja plaga w akwarium) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojtek Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Na zbrojniki za małe akwarium. Neonów dał był 10, a gupików nie dawał bym wcale, albo 10 gupików. A na dno dał bym 6 kirysków pand. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Na zbrojniki akwarium za małe. Min. to typowe 112l. Neonów 10-15 sztuk. Gupików Endlerek dokup by było 5-6 sztuk najlepiej samych samców. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek123 Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Też bym dał 10 neonów albo 10 gupików i jak mówi kolega na 2 zbrojniki za małe akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted March 28, 2011 Author Share Posted March 28, 2011 Aha no dobra, dzięki. Dziś byłam w zoologu i coś ta babka powiedziała, że 54l to, że 6 neonów, to więcej nie będzie za dużo? szkoda mi oddawać te 2 endlerki niech sobie tam żyją. A z tego co widzę nie sprzeczają się z neonami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 A więc dokup do nich 2-4 towarzyszy. Neony są ławicowe, 6 to ledwo stado. 10 sztuk co najmniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts