wojtek155 Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Mam akwarium, 62l i z tym związany problem. Mam już w nim parkę Ramirez i chciałbym dorzucic do tego jakieś ryby stadne ( ok 10szt. ) tylko nie wiem jakie. Co możecie polecić? Wiem o neonach, ale tych ryb nie chce. Z góry dzięki za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 hmyy... może razbora klinowa?albo se strzel jakies miedziki albo cos w tym styl:p ' Proponuje razborke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Może razbora galaxi lub klinowa a może zwinnik jarzeniec lub czerwonousty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Razbora Galaxy, Pseudomugil gertrudae lub furcatus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek155 Posted March 26, 2011 Author Share Posted March 26, 2011 A co do razbory klinowej to gdzies czytałem, że do takiego litrażu nie za bardzo się nadaje.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laszek Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Do tego litrażu można smiało dać razborę klinową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek155 Posted March 26, 2011 Author Share Posted March 26, 2011 Hmmm.. No więc chyba zdecyduję się na razborkę klinową skoro tak. jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to niech się nimi podzieli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guma Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 No to ja bym proponował kiryska - jescze nikt nie podawał. ale 10szt. to troche sporo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek155 Posted March 26, 2011 Author Share Posted March 26, 2011 Jakąś ekipe sprzatającą planuje, ale narazie chodzi mi o ryby stadne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guma Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 no to kiryski... stary jak ktoś ci podaje nazwę rybki to sobie wpisz w google i sobie o niej poczytaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Podejrzewam że autorowi chodzi o ryby ławicowe. pływające w toni. Kiryski owszem są stadne a takie neony czy miedziki-ławicowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
auch78 Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 10 kardynałków chinskich dodaj sobie 6 kirysków malutkich i możesz 6 platek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek155 Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 Dokładnie tak Madzik zastanawiam się teraz nad zwinnikiem czerwonoustym. Czy moze ktoś coś powiedzieć o tym gatunku? Wygląda ciekawie. Jak z hodowlą? I czy do takiego stadka ( 10szt ) i tych moich dwóch Ramirez można dorzucić płatki? Nie będzie tłoku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Ładne, sympatyczne rybki. Miałam je kiedyś w 60l. Stadko 10 sztuk powinno być ok. Pamiętam by zbiornik był dobrze natleniony. Możesz harem 1+2. Ale lepsze były by gupiki-5 samców. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek155 Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 Dziękuję za odpowiedzi Uważam tym samym temat za zamknięty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 A może Barwniak Czerw.10szt a co do ekipy sprzątającej to otoski 6sz i kiryski panda 6szt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Ee... barwniak to pielęgnica, którą trzymamy w patach a nie ryba ławicowa. W dodatku akwarium jest na nie za małe. W 112l trzyma się parkę, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts