Michu2802 Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Witam. Niedawno kupiłem kilka skalarów oraz gurami z jednego sklepu. Od pewnego czasu jeden skalar (widoczny na zdjęciach) ma coś w stylu takiego zadrapania, to nie wygląda raczej na stracenie tylko łusek i to samo ma tylko na boku i mniejsze jeden gurami z tego samego sklepu. U skalara stale się to minimalnie powiększa. Ryby zachowują się normalnie. Chciałbym się dowiedzieć czy to poważne, bo jeżeli tak to z twardym sercem niestety będę musiał się z nimi pożegnać, żeby mi całego akwarium nie zaraziły. Dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL666 Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Podaj obsade litrarz parametry wody, jakiej chemi uzywasz,wszystko! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Prawdopodobnie doszło do jakiego zadrapania, a przez złe warunki w akwa i jak przypuszczam za mały litraż, wdało się zakażenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michu2802 Posted March 26, 2011 Author Share Posted March 26, 2011 160 litrow tak wiem za male na skalary ale to sa miniaturki, daje tylko azotan potasu po jednej łyzeczce raz na 2 dni a parametrow nie podam bo nie mam testow . Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 160 litrow tak wiem za male na skalary ale to sa miniaturki.Tzn. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olciia Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 160 litrow tak wiem za male na skalary ale to sa miniaturki.Tzn. ? Nie ma skalarów miniaturek :zamieszany: Są tylko skarłowaciałe (czytaj: chore). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 A nie wydaje się Wam, że tak po prostu ma być...? http://akwarystyka-slodkowodna.pl/uploa ... skalar.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 A nie wydaje się Wam, że tak po prostu ma być...? http://akwarystyka-slodkowodna.pl/uploa ... skalar.jpg Ale o ile się nie mylę tutaj chodzi o to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts