czesio3521 Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Witam, zastanawiam się jaką rybę (nie stadną), mogę wpuścić do akwarium o nietypowych wymiarach 120*25*25 PH: 6,5-7,5 temperatura 24-26,5 woda miękka do twardej ryby z którymi będzie dzielić akwarium to: 10 neon inessa lub 10 hokejówka POSZUKUJĘ RYB DORASTAJĄCYCH DO 10 max 12cm!!! Pozdrawiam, Kamil:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Przy szerokości 25cm ciężko o coś dużego. Nadaje się na spore stado małych ryb. Neonów daj więcej, tak do 30sztuk. Jakie ryby ci się podobają? Ciężko ułożyć obsadę jak się nie wie, jakie są twoje upodobania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 25-30 neon/razbora 1+1 ramireza +krewety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Ja myślę, że świetnie będą pasowały tu jakieś mniejsze labiryntowce np. prętnik karłowaty czy bojowniki + stadko rasbor np. klinowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Z labiryntowców to harem Prętnika karłowatego, lub Gurami czekoladowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guma Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Ja bym polecił krewetki i dużo roślinek, ładnego holendra sobie zrób. Jakieś nietypowe te akwarium, pewnie bez pokrywy- Jak oświetlasz takie akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesio3521 Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 Oświetlam takie akwarium świetlówkami 2x36w górne akwarium jest bardziej oświetlone około 0.6w/L więc można spokojnie sadzić dużo roślin. Ryby stadne już mam tzn 10 hokejówek(dokupię jeszcze 5) pięknie się prezentują w takim baniaku:) Do tego zakupiłem jeszcze gurami dwuplame teoretycznie min. 100L ale myślę że się dobrze czuję Dam jeszcze krewetki Blue Pearl ok 10szt, nie wiem co do drugiego akwarium dać, chyba jakieś gurami:) czekam na dalsze propozycję czy mogą być pielęgniczki? kakadu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts