Durzo Blint Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Witam. Kupiłem korzeń do akwarium miesiąc temu. Miesiąc leży w akwarium 20litrow przygnieciony kamieniem.. kiedy zdejme kamien to korzen wyplywa na powierzchnie. Co jest nie tak? Na forum napisane jest ze 2 tygodnie moczenia starcza a moj moczy sie juz miesiac i zero efektu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 czasem wystarczą 2 tygodnie, ale to bardzo rzadko. U mnie zatonęły po 3 miesiącach czasem potrzeba jeszcze więcej czasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Durzo Blint Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 a moga byc patyki dębu w akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Wszystko zależy od wielkości korzenia oraz od głębokości wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frt88 Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 ja właśnie swój gotuje... może tak nabierze wody, wcześniej się moczył dobę... może ktoś się orientuje co to za korzeń w ogóle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dafnia Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Ja kiedyś przyniosłem korzeń z lasu który nie chciał zatonąć po chyba roku. Jak odchodziłem z klubu akwarystycznego to w dalszym ciągu leżał na nim kamień (ciekawe czy tak jest do dziś ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts