Co-2 Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 A więc zaczynamy: Akwa : 59/30/22 = 38.94l Filtr : Elite Hush 20 Grzałka : 125W. z termostatem 25C Oświetlenie : 2x18W Ozdoby : kokos 6 korzeni a raczej 5 i ułamany z akwa mijego dużego . Nawożenie : węgiel organiczny 1ml / 40l mikroelemęty mix 1ml/ 40l Dawkowanie 2ml i 2ml = 4ml Rośliny : To co widać Fauna : ślimole ale będzie helenka RC xx A co do obsady nie wiem Fota komurowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
togaj Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 a jaki litraż? wymiary? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 Moja gafa sorka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Szczerze mówiac spodziewałem się czegoś gorszego, ale jednak zaskoczyłeś mnie! Brawo! Daj jeszcze pistie/ limnobium i bedzie rakieta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 Dzięki ale mi się jeszcze nie podoba (trawnik dopiero puścił korzeńe pusto z tyło po prawej itd.) Pistia jest 1szt (została sie a jak ona nie przeżyje to od taty podkradne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Co do obsady Ja tutaj widzę takie ryby jak Bojownik, Ramirezy, Kiryski pigmeje, mieczyki migmeje, drobniczki, endlery, boraras brigittae. Coś Ci się podoba? jak tak, to możemy coś wymyśleć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Play ramirezy do takiego litrażu?co do baniaka to pozytywnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Litraż litrażem, patrz na wymiary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
togaj Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 płytkie baniaki to idealne warunki do bojowników i wszelkich labiryntowców, także mając na uwadze wymiary polecałbym w tym kierunku szukać obsady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 płytkie baniaki to idealne warunki do bojowników i wszelkich labiryntowców, także mając na uwadze wymiary polecałbym w tym kierunku szukać obsady Labiryntowce a nie pielęgniczki ale niech będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Trochę przymętna woda i słabo widać. Ale będzie coś z tego Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted March 26, 2011 Author Share Posted March 26, 2011 Podobają mi się Gurami mozaikowy,p.kakadu,Gębacz wielobarwny i w ostateczności ramirezy aaaaa..... Zobaczcie !! http://www.superakwarium.pl/proporczyko ... id628.html "...Pamiętajmy, że proporczykowce trą się tylko w pewnych okresach. Na tydzień przed tarłem samce należy oddzielić od samców ..." Dosłownie Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian2000 Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 do czego używasz węgla aktywnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted March 26, 2011 Author Share Posted March 26, 2011 Do nawożenia zamiast CO2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Poczytaj co to węgiel aktywny Różnica po między węglem przyswajanym przez rośliny a krewetkarium trochę niedopracowane ale z czasem mam nadzieję że zobaczymy fajny efekt wizualny Link to comment Share on other sites More sharing options...
togaj Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 do czego używasz węgla aktywnego? Do nawożenia zamiast CO2chyba to tak nie działa moim zdaniem węgiel wyciąga z wody nawozy, chemię, leki itp, lecz na pewno nie zastąpi podawania co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted March 26, 2011 Author Share Posted March 26, 2011 Facet z nawozami mi to polecił i się pomyliłem węgiel organiczny a nie aktywny sorka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Skoro używasz węgla aktywnego do nawożenia to znaczy że nie umiesz czytać!!! Reasumując o jaki węgiel chodzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 Organiczny (wiedziałem ,że węgiel ale ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian2000 Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 no to teraz wszystko gra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted March 29, 2011 Author Share Posted March 29, 2011 Doszła kabomba i kokosy . Pojawiły się okrzemki . (przez brak filtracji (na filtrze była gąbka (krewety))) Wstaje rano a tam (a akwa) rzeź !! krewety ani jednej !!! Puściłem normalnie filtr . Woda jest klarowna . Foty za jakiś czas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Filtr od momentu startu musi pracować cały czas.Mylę się? A skoro zdecydowałeś się nawozić węglem dobre jest Easy Carbo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted March 29, 2011 Author Share Posted March 29, 2011 Filtr od momentu startu musi pracować cały czas.Mylę się?Nie mylisz się filtr chodził ale zamiast kilkuset litrów na godz. pompował max 1l/h z powodu gąbki . Jakoś mi nie po drodze kupić nowy nawóz (zbieram teraz na 160l-200l solniczke.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Po co robić 5 baniaków i wszystkiego po trochu ? Nie lepiej by było jak byś się skupił na baniakach roślinnych i iść w tym kierunku, a nie zbierasz na solniczke to ten baniak idzie w odstawke i koniec nawożenia bo widziałem solniczek i mi sie podoba. 50l morskie uzytkownika z forum wyniosło kilka tysięcy . Poczytaj sobie jaki koszt jest takiego baniaka a ty jeszcze chcesz jeszcze 240l . To jest moje zdanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted April 2, 2011 Author Share Posted April 2, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts