Jump to content

problem z moją bimbrownią


Recommended Posts

Ostatnio założyłem bimbrownie domowej roboty, problem w tym, że podawane CO2 wystarcza tylko na 2-3 dni.

do przygotowania zacieru użyłem:

1l wody

400g cukru

10dag drożdży

Czy zna ktoś jakiś sposób żeby przedłużyć produkcje CO2? A może proporcje produktów się nie zgadzają?

Link to comment
Share on other sites

10dag drożdży? :shock: Całą kostkę ?

 

Czyli 10 razy za dużo - nie sprawdzałem tego ale być może taka ilośc drożdzy jest w stanie przerobić cały cukier w ciągu tak krótkiego czasu. Nie masz problemu ze zbyt gwałtownym procesem ?

 

Kolejne pytania czy woda była przegotowana i lekko ciepła ?

 

Chlorowana lub zbyt gorąca woda może zabić drożdze co rónież może mieć wpływ na pracę bimbrowni.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...