ahr Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Witam serdecznie, mam taki kamyk: wyciągnięty z jakiegoś strumyka w Bielsku-Białej. Ma takie fajne wyżłobienia i chciałbym zastosować go w moim (dopiero się kompletującym) akwarium. Zna się ktoś może na głazach żeby mi podpowiedzieć czy będzie się on nadawał (tzn. czy nie zrobi jakichś cyrków z parametrami wody), ew. podpowiedział co to za skala to resztę sobie znajdę..? Pozdrawiam Piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keraj27 Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Nie wiem co to za kamień ale jak pytałem niedawno to każdy kamień można sprawdzić polewając go octem . Jak się pieni to oznacza, że kamień się nie nadaję bo uwalnia toksyny, a jak nie ma żadnej reakcji to jest okey i można go wrzucić do akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Ładny ten kamyczek lecz nie wiem jaki to jest rodzaj kamienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts