Snikershon Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Witam jestem nowym akwarystom, posiadam Labeo grubowarg zielony, jak go kupiłem miał on wszystkie płetwy czerwone, a teraz górna i dolne płetwy zczerniały a ogonowa dalej jest tego samego koloru co była, pragne dodać ze został on przeniesiony do większego akwarium i zyje on w nim tylko z jednym welonem ,a takżę agresja zmalała u niego poniewaz w wczesniejszym akwarjum gdzie miał wiecej welonów koło siebie, bo az 10 to zachowywał się normalnie, czyli gryzł je przeszkadzał im i w ogule cieszył się zyciem a teraz to ten welon co jest z nim w akwarium podgryza go. Mam nadzieje ze wasza pomoc bedzie przydatna Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeVille Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Może podałbyś jakieś szczegóły dotyczące samego akwarium, chociaż jego wielkość... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snikershon Posted February 23, 2011 Author Share Posted February 23, 2011 300 l Link to comment Share on other sites More sharing options...
JHiro Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Im większe akwarium tym mniejsza agresja labeo. Musi mieć duże akwarium i miejsca na kryjówki...Co do zmiany koloru to oglądałem sobie opis tej ryby i na jednym ze zdjęć widać również nieco poczerniałe płetwy... http://www.superakwarium.pl/grubowarg-z ... id894.html Nie wiem czym to jest spowodowane ale jeśli poza tym nie ma niepokojących objawów to chyba ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snikershon Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 ok wielkie dzięki uspokoiłeś mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snikershon Posted March 22, 2011 Author Share Posted March 22, 2011 zdechł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts