tomaszzaq1xsw2 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Witam wszystkich tak jak w temacie, mam zamiar zrobić akwa roślinne:D mam nadzieję że się uda 1.Foto Z boku akwa:) Jedna z moich kreweci 2. Wymiary 60x35x35 3. Wyposażenie Oświetlenie 3x15 w 1 - SYLVANIA GROLUX 8500K 2 - PHILIPS Aquarelle TL-D 10000K Filtracja Aqua Szut TURBO (N) 750 Ogrzewanie -100W 4. Obsada Fauna -16 neonów -7 tęczanek neonowych -5 helenek -krewetki RC Flora -cabomba -nurzaniec -ludwigia repens -mech jawajski -wąkortka -blyxa japonica -moczarka argentyńska -i dojdzie jeszcze Hemiantus Micranthemoides, hygrophhila polysperma, pogostemon stellatus, mech taiwan 5. Parametry wody PH - 6,5-7 Temp. - 25'C świecę 10 godz. dziennie [od 10:00 do 20:00] podmiana wody co tydzień 30% 6. Akwa funkcjonuje 1.01.2011 7. Nawożenie Nawozy Nawóz MICRO + MACRO Planta Activ AQUABOTANIQUE - we wtorki i soboty CO2 - podaję codziennie i będzie za niedługo zmiana podłoża na BIOGRUNT Zdjęcia nie są najlepsze bo robione fonem Będzie jeszcze dużo zmian, więc proszę o doradzenie co mogę zmienić Komentarze i opinie mile widziane : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olciia Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Akwarium bardzo mi się podoba, myślę, że jesteś na dobrej drodze do roślinnego PS. Zrób coś z tą moczarką, która "odchyliła" się od pozostałych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Ja bym zamieniła na miejsca moczarkę z ludwigią, bo może jej być troszkę za ciemno w tym kątku. Poza tym nurzaniec będzie robił jej cień. Kolory piękne i ogólnie akwarium bardzo ładne Rozrośnie się wszystko trochę i będzie miodzio. Widziałabym też tutaj bakopę, jej drobne listeczki dodadzą uroku baniakowi. Akwarium jest za małe na tęczanki.... one w tych 60 cm nie rozpędzą się nawet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszzaq1xsw2 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Moczarka pójdzie w zapomnienie wypisałem jakie inne rośliny będą wsadzone mam zamiar zrobić busz hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Moczarka pójdzie w zapomnienie wypisałem jakie inne rośliny będą wsadzone mam zamiar zrobić busz hehe Czemu moczarkę chcesz wyrzucić? Pomaga zapobiegać glonom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Noo baniak ciekawie się zapowiada. Myślę że dojdziesz do tego "roślinnego" Ps. Chyba nie opisałeś całej obsady :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszzaq1xsw2 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Noo baniak ciekawie się zapowiada. Myślę że dojdziesz do tego "roślinnego" Ps. Chyba nie opisałeś całej obsady :zamieszany: są rybki które oddam i temu ich nie wymieniałem a moczarka mi się jakoś nie za bardzo podoba, ale zastanowię się jeszcze, czy ją wyrzucę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shark Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Szczupak drogi forumowiczu... Ty chyba wiesz najlepiej! Jak to jest z tymi tęczankami? Niby 4-5cm , ale czy mogą być w takim zbiornik? Ja nie jestem ekspertem może ty wiesz czy można wsadzić je do 74l ? Ps: Akwarium wg mnie ładne. Chyba po lewej stronie mignął mi się czerwony neon - ale może się rozmazał , nie jestem pewien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszzaq1xsw2 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Tak neony są pomieszane, ponieważ kupiłem czerwone a później dostałem inessa;) jest 7 neonów czerwonych i 9 inessa aha i tęczanki są na razie małe, za pół roku pójdą do akwa 500-600 L Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszzaq1xsw2 Posted February 22, 2011 Author Share Posted February 22, 2011 Moje tęczanki, 2 nie chciały pozować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shark Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Widzisz... tęczanki niech przez te pół roku jeszcze tam siedzą , ale powinieneś hodować najlepiej jedną odmianę neonów(proponuję innesa:)) Lepiej czują się w większej grupie , wyrównaj ich liczbę do powiedzmy około 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszzaq1xsw2 Posted February 23, 2011 Author Share Posted February 23, 2011 Tak jak mówiłem to wszystko będzie jeszcze zmieniane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszzaq1xsw2 Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 Aktualizacja na dzień dzisiejszy to wygląda tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszzaq1xsw2 Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 Taki mam widok jak siedzę przy kompie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts