Tyber Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Witam. Mam w swoim akwarium 4 młode kiryski panda lecz jeden z nich jest tak jakby odtrącony od stadka. 3 kiryski pływają żwawo po całym akwarium razem ganiają się a ten 1 siedzi sam na żwirku pod roślinka nie rusza się w cale praktycznie. Czy może to być spowodowane brakiem towarzystwa? Czy może być chory lub inne rzeczy. Help Me! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Napisz kiedy je (lub jego) wpuściłeś bo może się przyzwyczaja do otoczenia.Zapomniałem,kirysek to rybka stadna oczywiście min.6 sztuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agassiza Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Tak w ogóle kiryski to ryby stadne min. 6 osobników Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyber Posted February 16, 2011 Author Share Posted February 16, 2011 Ja wiem wiem koledzy, że to rybka stadna mam na razie 4 osobniki. Wpuściłem je przed wczoraj. Ale jutro chcę dokupić 2 jeszcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Jaki masz litraż akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radarr Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Może ten kirysek jest słabszy od innych i w sklepie był dyskryminowany przez inne Pandy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyber Posted February 16, 2011 Author Share Posted February 16, 2011 Jaki masz litraż akwarium?112L Może ten kirysek jest słabszy od innych i w sklepie był dyskryminowany przez inne Pandy?Może. Tego się nie dowiemy nigdy. ======================= Dokupiłem jeszcze 2 Kirysy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Moje gapowstwo nie spojrzałem w link,dobrze że 2 dokupiłeś to na pewno pomoże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyber Posted February 16, 2011 Author Share Posted February 16, 2011 dobrze że 2 dokupiłeś to na pewno pomoże.No jak na razie dalej siedzi sam zobaczymy co dalej będzie z nim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Akwarystyka wymaga dużej cierpliwości ,nie przeszkadzaj rybom i nie zaglądaj tam za często a jak musisz to póżniej założysz temat "czemu rybki chorują".Cierpliwości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyber Posted February 17, 2011 Author Share Posted February 17, 2011 Widzę, że powolutku wraca do normy pływają razem albo dwójkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Mam nadzieję że pomogłem Ci ,powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Zawsze daj sobie 2 tygodnie na zaaklimatyzowanie się rybom, Muszę się oswoić z otoczeniem, nowymi parametrami wody i potem się połączyć. Po za tym to, że pływa sam nie jest powodem do paniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts