tomek1313121 Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 witam zakładam właśnie akwarium i zastanawiam sie na obsadą do niego wymiary 50x30x30 planuje: gupiki 1+2 bojownik 1+2 i krewetki ew. zamiast bojowników harem zmienników plamistych 1+2 co sądzicie o takiej obsadzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekb Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Gupiki + bojowniki nie najlepiej Ja bym dał 1+2 bojownik 8 neonków innesa i krewetki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek1313121 Posted February 15, 2011 Author Share Posted February 15, 2011 na neonki inesa mam za małe akwa , to wiem a gupiki i bojownik mogą żyć w zgodzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartekZ Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Zamiast neonków ja bym dał zwinniki jarzeńce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek1313121 Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 ma ktoś jeszcze jakieś propozycje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 na neonki inesa mam za małe akwa , to wiem a gupiki i bojownik mogą żyć w zgodzie Dla bojownika i gupika (razem) 45l za mało. Bojownik będzie obgryzał płetwy Gupikom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 na neonki inesa mam za małe akwa , to wiem a gupiki i bojownik mogą żyć w zgodzie Dla bojownika i gupika (razem) 45l za mało. Bojownik będzie obgryzał płetwy Gupikom. A ja obecnie mam w takim akwarium i harem bojków i kilka gupików. Na słowo mi uwierz ze bojek będzie wyluzowany. Chyba że gniazdo zrobi to agresja mu się trochę włączy. Ale jeśli mocno akwarium zarośnięte jest to nie powinny gupiki odnieść żadnych obrażeń. Moim zdaniem gupiki to naprawdę fajne rybki i można naprawdę z nimi fajne akwa zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Czyli trzymasz je w 45l? Osobiście Gupiki to moje ulubione rybki, kiedyś miałam bojownika ale obgryzał płetwy. To zależy chyba też od charakteru rybki. A bojownik atakuje inne rybki w akwarium, czy jest raczej łagodnie nastawiony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Proponuje tak: Bojownik 1+4 gupik 6 kirysek pigmej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliwer Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 to zależy od charakteru ryby u mnie w 25 l trzymałem gupiki i bojownika razem i nic się nie działo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Ja miałam w 30l i się gryzły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olciia Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Ja miałam w 30l i się gryzły. Nic dziwnego bojownik + gupik w tak małym akwarium to nie za dobre rozwiązanie. A co do obsady akwarium za małe na platki i gupiki. Może taka obsada: 1+3 gupiki endlera krewetki (RC) lub/i ampularia i coś jeszcze na razie nie mam pomysłu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts