devviler Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Witam wszystkich.Zakupiłem akwa jak w temacie 63l.Narazie taka obsada: -5 x molinezja -7 x skalary (jeszcze małe!!!) -1 gupik -3 x otosek -1 x glonojad -2 x guraminy mozaikowe Prosze nie pisac o tym ze glonojady i skalary sa za duze poniewaz mam odnosnie ich maly plan co jeszcze polecilybyscie dokupic Z RYB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Witam wszystkich.Zakupiłem akwa jak w temacie 63l.na razie taka obsada: -5 x molinezja -7 x skalary (jeszcze małe!!!) -1 gupik -3 x otosek -1 x glonojad -2 x guraminy mozaikowe Prosze nie pisac o tym ze glonojady i skalary sa za duze poniewaz mam odnosnie ich maly plan ok o skalarach i glonojadach się nie wypowiem ale molinezje za mały litraż 1 gupik ? żyją w grupach same samce albo w haremach 1+2/3 otoski nie mniej niż 5 jeszcze lepiej 6 gurami za mały litraż zrób porządek z obecną obsadą a później zapytaj co jeszcze możesz dodać Link to comment Share on other sites More sharing options...
devviler Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 i jeszcze jedno moje wszystkie skalary siedza pod filtrem i nie żerują sa jakies takie "ociążałe".Ogólnie dramat.Jedna samica mi juz zdechla zbladla i wogole nie jadla z gory dzieki za jakies pozyteczne rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Kup większy minimum 200l baniak i podaj parametry wody Link to comment Share on other sites More sharing options...
devviler Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Nom tylko nie mam zamiaru zmieniac zbiornika z powodu skalarów ktore na gieldzie wychodza 2 zeta za sztuke Mój tata mial dawno temu akwa 24l. i miał pare skalarów ze gorna pletwa byla na powierzchni takze jak rekin wygladalo I jakos mu nie zdychaly Później i tak musial je oddac ale nie o to mi tutaj chodzi. A mianowicie chcialbym sie dowiedziec jak temu zapobiec dodam jeszcze ze caly czas plywaja przy powierzchni wody i sapią albo siedza caly dzien pod filtrem.Woda jest dobrze natleniona i nie wiem co jest wszystkie ryby zachowuja sie normalnie oprocz skalarów.Co do danych wody to podam je dopiero ok. 20 bo bede robil testy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka440 Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 a kiedy zalozyles akwarium? a tak poza tym to umieść 7 sloni w mieszkaniu i zobaczysz jak sie beda zachowywaly, wystawia traby za okno ale beda zyly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
devviler Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Akwarium....Jakies 2 tyg. bedzie mam jeszcze jego fotki i fotki preparatow powiedzcie czy one mogly zaszkodzic rybkom ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Nom tylko nie mam zamiaru zmieniac zbiornika z powodu skalarów ktore na gieldzie wychodza 2 zeta za sztuke nie komentuję Te proeparaty mogą pośrednio zagrażać życiu ryb. Bactosan o ile się orientuję wybija wszystkie bakterie, nawet nitryfikacyjne, co powoduje wzrost NO3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
devviler Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Aha spoko dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
devviler Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Testy wyszło ze Ph=7,8 takze chyba dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
devviler Posted December 31, 2010 Author Share Posted December 31, 2010 Dzisiaj znowu 2 skalary padły Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 To bardzo źle z takim ph to do Malawi. Spróbuj je obniżyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Masz 3 razy za małe akwarium na skalary. To co się dziwisz że padają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati-skalar Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Skalary padają bo w tak małym akwa nie mogą znaleźć kryjówki , proponuję więc je wszystkie oddać jak najszybciej. A nastempnym razem jak będziesz dobierał obsadę to trochę poczytaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
devviler Posted January 3, 2011 Author Share Posted January 3, 2011 Juz jest dobrze został mi jeden skalar z 7 i git sobie zyje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Widać że ty masz życie własnych stworzeń głęboko w poważaniu. To że nie potrafią jęczeć oznacza że nie czują bólu, nie meczą się? Są tam samo godne dobrego życia jak ty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
devviler Posted January 11, 2011 Author Share Posted January 11, 2011 Wiem.A pozatym ten ostatni został i jest zdrowy jak ....ryba Tylko cos nie je suchej karmy moze jest przyzwyczajony do zywego 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Moja Ramireza też od od 2 dni nie jadła pokarmu. I dzisiaj była martwa. Tylko nie kupuj następnych gdy ten zdechnie! Taki jest skutek trzymania ryb w złych warunkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts