bsosieccy Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Zapewne to często pojawiające się pytanie, ale ja je powtórzę. Czy mogę mieć taka obsadę? Gupiki - 4 Neonki Inesa - 3 Molinezja - 2 Mieczyki - 2 Kiryski - 2 Glonojad - 2 Miedziki - 2 Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Zapewne to często pojawiające się pytanie, ale ja je powtórzę. Czy mogę mieć taka obsadę? Gupiki - 4 Neonki Inesa - 3 Molinezja - 2 Mieczyki - 2 Kiryski - 2 Glonojad - 2 Miedziki - 2 Pozdrawiam Absolutnie NIE już wyjaśniam gupiki niby ok ale jeśli chcesz neonki to nie (gupiki żyją w haremach najlepiej jeden samiec 3 samiczki) neonki ryba ławicowa nie mniej niż 8 molinezje za mały litraż mieczyki za mały litraż kiryski stadna nie mniej niż 6 jednego gatunku i w Twoim przypadku może być tylko panda lub pigmej glonojad absolutnie nie jedynie otoski tak 6szt miedziki nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsosieccy Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 Napisz proszę czemu gupiki nie mogą być z neonkami? Dla glonojadów mam już nowego właściciela i w zamian za nie kupie otoski. Dzięki za odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 dwa powody za małe akwarium i inne wymagania w sumie gupiki czują się dobrze niemal w każdych warunkach ale na dwa rodzaje rybek zamieszkującą środkową do górnej strefy akwarium masz za mały litraż Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Trzymanie gupików z neonkami nie jest najlepszym pomysłem. Gupiki oddają mocz do wody i w akwa utrzymuje się duże stężenie azotanów co jajorodne rybki nienajlepiej znoszą. z tego powodu nie powinno się raczej trzymać ryb żyworodnych z jajorodnymi. To nie jest moja wiedza tylko Pani ze sklepu zoologicznego. Sam chciałem kupić neonki do swoich gupików do towarzystwa i mi odradziła. Podobno neonki nie utrzymają się w takim środowisku. Nie wiem ile w tym prawdy ale na forach takie coś piszą :zamieszany: Czy to wogóle ma sens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts