SeBoLaS Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Witam,mam taki problem ze swoimi skalarami ,nie chcą jeść pokarmu płatkowego(ale to nie wszystkie bo posiadam 2 skalary szare i 3 czarne,te czarne nie jedzą te szare tak ) natomiast jak wrzucę do akwarium ochotkę to się zabijają za nią.W czym może tkwić problem że te czarne nie chcą jeść pokarmu płatkowego?? Pozdrawiam i proszę o pomoc i sugestie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mith001 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Napisz jakie masz akwarium duże i jak urządzone. Najlepiej dodaj jakieś fotki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Napisz jakie masz akwarium duże i jak urządzone. Najlepiej dodaj jakieś fotki. W czym ci pomogą fotki?...Raczej wydaje mi się że po prostu mają inne gusta co do jedzenia. A wcześniej jadły te płatki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeBoLaS Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 Tak jadły prędzej płatki,dodam że karmię ryby Supervitem Tropicala a nawet kupiłem Bio-Vit bo myślałem że chcą trochę roślinnego poskubać ale nic ich nie rusza,i tu moje pytanie czy zdrowo jest żeby jadły tylko ochotkę?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 i tu moje pytanie czy zdrowo jest żeby jadły tylko ochotkę?? Oczywiście ,że nie jest dobrze bo pokarm powinny mieć urozmaicony Może spróbuj kupić i podać im jakiś inny też w płatkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Jak długo masz te skalary ? Bo skalary w nowo zasiedlonym akwarium często nie jedzą ale z wiekiem i czasem to się zmieni i nawet płatki zjedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Przejadło im się to ci im dajesz. Zmień im pokarm np: Granulki tropicala. Moje skalary uwielbiają te granulki Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeBoLaS Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 Jak długo masz te skalary ? Bo skalary w nowo zasiedlonym akwarium często nie jedzą ale z wiekiem i czasem to się zmieni i nawet płatki zjedząNo właśnie nie mam je długo ok 2 tygodni dopiero,może i masz racje.Dam im trochę czasu i zobaczymy A mam jeszcze do was jedno pytanie odnośnie skalarów,czy skalary o różnym ubarwieniu mogą tworzyć ze sobą pary czy jest to niemożliwe?? Dzięki za pomoc.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
agunia997 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Ubarwienie raczej nie ma znaczenia, no chyba, że są to w ogóle różne gatunki... :zamieszany: Więc raczej mogą się dobrać w pary. A co do pokarmu to spróbuj z pokarmem w granulkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts