Agassiza Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Chciałbym wiedzieć jaka jest najlepsza obsada do mojego akwa. Ale.... nie chciałbym żeby w obsadzie ni było takich ryb: -mieczyki i molinezje -kirysków(oprócz kiryska julii lub lamparciego) a żeby były: -3 glonojady( mam z poprzedniej obsady) - neonki -para pielęgniczek(np. Ramireza, Borella, Agassiza itd.) Z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mith001 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Chciałbym wiedzieć jaka jest najlepsza obsada do mojego akwa. Ale.... nie chciałbym żeby w obsadzie ni było takich ryb: -mieczyki i molinezje -kirysków(oprócz kiryska julii lub lamparciego) a żeby były: -3 glonojady( mam z poprzedniej obsady) - neonki -para pielęgniczek(np. Ramireza, Borella, Agassiza itd.) Z góry dzięki. Wymieniłeś rybki które w twoim akwarium wyglądały by najlepiej i dobrze się czuły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mith001 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Najlepsza obsada według mnie to: 20 neonek innesa, gupiki 5 samczyków, krewetki RC 10 kiryski panda 8. To moja propozycja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Chciałbym wiedzieć jaka jest najlepsza obsada do mojego akwa. Ale.... nie chciałbym żeby w obsadzie ni było takich ryb: -mieczyki i molinezje -kirysków(oprócz kiryska julii lub lamparciego) a żeby były: -3 glonojady( mam z poprzedniej obsady) - neonki -para pielęgniczek(np. Ramireza, Borella, Agassiza itd.) Z góry dzięki. 3 glonojady (jeśli to zbrojniki niebieskie) to dwa mogą zostać neonki ok 25 para pięgniczek też może być, jedna sam wybierz która Ci się podoba najbardziej możesz dodać 6 kirysków jednego gatunku (obojętnie jakiego) i to powinno wystarczyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agassiza Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 A można by było gdzieś dać Proporczykowca zkap lopez??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Radze ci żebyś nic więcej nie dodawał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agassiza Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 A jakie roślinki?? Ładne i nie jadalne lub nie smaczne dla tych rybek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 roślin obsada jaką Ci zaproponowałem żadna ryba Ci jeść nie powinna ale napisz jakie masz oświetlenie bo to też jest ważne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agassiza Posted January 8, 2011 Author Share Posted January 8, 2011 Gdzieś zgubiłem opakowania i nie pamiętam P.S. A co do obsady zapomniałem dodać, ile dać do obsady Danio???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Jeśli chcesz dodać danio to pamiętaj, że one lubią chłodniejszą wodę najlepiej nie więcej niż 23st. i musiałbyś zmniejszyć ilość ilość neonek np. do 15 i wtedy dodać ok 8 Danio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agassiza Posted January 12, 2011 Author Share Posted January 12, 2011 Gdybym zrobił obsade: 14x Neon Inessa 8x Danio Pręgowany Czerwony 6x Otosek 6x Kirysek Lamparci 1+1x Pielęgniczka (Ramireza, Agassiza, Borella nie mogę się zdecydować! Któraj jest najłatwiejsza w hodowli???) i... Nie mogę się zdecydować jakaś ładna większa rybka która żyje w parach lub haremach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laszek Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Już nie dodawaj żadnych wiekszych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Albo danio albo neony przy czym danio wolą chłodniejszą wodę. Najlepiej 20 neonów. Pielęgniczki ok a do nich harem 1+2 mieczyka lub molinezji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts