Nikodem Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Mam na podwórku źródło, i czy bym mógł brać z niego wodę do akwarium? Woda jest z żyły wodnej. Mieżyłem w niej pH, i wyszło 7,4. A w kranówce 8,5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mith001 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Myślę, że tak tylko musiałbyś ją przefiltrować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_RastaMan_ Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 tylko ciekawe jak z azotami w tej wodzie,z tym roznie bywa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Jak byś miał źródło, to byś musiał mieć rzekę Może to woda z rurociągu wybija (pH obniżyło się poprzez filtrację przez ziemię) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaMyK Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 rzeczka możę i by musiała być ale możliwe jest że jezioro w pobliżu jest albo jakieś torfowiska:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted December 28, 2010 Author Share Posted December 28, 2010 To nie woda z rurociągu, ponieważ wiem że pode mną jest żyła wodna i razem z wodą wydobywa piaskowiec kwarcowy, który występuje tylko w rzekach podziemnych. Wykluczam też możliwość, że to jest drynka (takie coś co Niemcy robili aby teren nie podmakał), bo znajdował by się płyciej Mój sąsiad ma również studnię głębinową, czyli na pewno woda ze źródła... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts