mati2762 Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 co można hodować w akwariach 60 l (ba mam dwa 60l) i nie_wiem co hodować moglibyście doradzić mi coś dobrego jestem początkujący zajmuje się dopiero 1 miesiąc i nie_wiem co wybrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 jeżeli zaczynasz przygode z akwarystyką to proponuje gupiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
petenia Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Ja trzymalem w 60l 6 doroslych pielegnic pawiookich. Jak kupisz takie i wpuscisz to wrzuc fotke............. mod: kąśliwe uwagi i ironię proszę zachować dla siebie i nie pisać głupot osobom zaczynającym przygode z akwa ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 co trzymałeś!!!! 6 pawiookich????? .. boże.... niedługo bedą ludzie trzymac labeo w kubkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
petenia Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 no nie bierz tego na powaznie ale chetnie bym zobaczyl takie cos:) moze ktos sprobuje, na glupkowate pytanie glupkowata odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 1.nie jest głupkowate 2.chcesz wiedziec jak to wyglada?? to kup sobie 6 pawiookich dorosłych wsadz do 60L i potem płacz ze tyle kasy poszło na marne ... NIGDY sie nie mówi takich rzeczy początkującemu bo moze wziasc to na serio ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Proponuje standard. 5 kirysow, 5 gupikow i np 6 neonow LUB 5 danio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glonek Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Neon,Gupik,Danio takie ci proponuje ale idz do zoologicznego i tam zobaczysz jakie sa tam ryby i która ci sie spodoba mozesz kupic ale nie duze Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 6 pawiookich w 60l ?? WOW to jak sardynki w konserwie ;p w 60L akwarium mozesz kupic sobie kilkanascie sztuk jakis zyworodek, np. platynek czy gupikow, albo kilka molinezji, mieczykow, lub stadko neonkow, rozbor, danio naprawde masz spore pole do popisu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 tu się pomagamy a nie sprzeczamy !!!!!!!!!!!!! moim zdaniem zrób tak.. 4x Gupik pawie oczko 2x Gupik czerwony 7x Neon innesa 4x Kirys pstry 2x Kirys spiżowy 2x Molinezja księżycowa/żółta 2x Danio malabarskie 1x Prętnik karłowaty : Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 tu się pomagamy a nie sprzeczamy !!!!!!!!!!!!! moim zdaniem zrób tak.. 4x Gupik pawie oczko 2x Gupik czerwony 7x Neon innesa 4x Kirys pstry 2x Kirys spiżowy 2x Molinezja księżycowa/żółta 2x Danio malabarskie 1x Prętnik karłowaty : za duzo stanowczo ryb!! wyrzucilbym z tego skladu: pretnika, molinezje Link to comment Share on other sites More sharing options...
hannnaz512 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 lepiej nie kupuj pojedynczych rybek, najlepiej min. 2. Polecam ci na początek molinezje (wszelkiego rodzaju), ale pamiętaj, że one lubią jak jest w akwarium parę łyżeczek soli (do 60l powiedzmy 3-4), więc uwzględnij to przy wybieraniu innych ryb. Są to żywe rybki i naprawdę wszystkożerne (z równym zapałem rzucają się na żółtko jak na wątrobę wołową, o sałacie nie wspominając ). Fajnymi rybkami i wcale nie trudnymi w hodowli są barwniaki czerwonobrzuche (max. 1 para na akwarium). Jeżeli chciałbyś mieć glonojada (zbrojnik niebieski) zamiast kirysków czy kosiarek to lepiej nie, bo może urosnąć nawet do dwudziestu paru centtymetrów, najlepiej weź wąsacza kolczastego - ma ok. 13-15 cm i do 60 l będzie w sam raz. To też zależy co będzie w sklepie I nie daj sobie wcisnąć skalarów - one potrzebują min. 50 cm od podłoża do pow. wody, bo jak urosną to mają dużą rozpiętość płetw (grzbietowej i bodajże odbytowej). Napisz co wybrałeś A tak w ogóle, to w sklepie ci mogą doradzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 tu się pomagamy a nie sprzeczamy !!!!!!!!!!!!! moim zdaniem zrób tak.. 4x Gupik pawie oczko 2x Gupik czerwony 7x Neon innesa 4x Kirys pstry 2x Kirys spiżowy 2x Molinezja księżycowa/żółta 2x Danio malabarskie 1x Prętnik karłowaty : za duzo stanowczo ryb!! wyrzucilbym z tego skladu: pretnika, molinezje morze i racja troszkę się rozpędziłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 ja bym te danio malabarskie usuną za duże ryby,poza tym tego prętnika i 2neonki i pozostała obsada może zostać jaką podał ecikgfc Link to comment Share on other sites More sharing options...
brevis Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Parkę muszlowców krótkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts