tasagan Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Zauważyłem, że trzy z pięciu moich gupików mają czerwone skrzela. Czy to może być jakaś choroba? Dodam, że są to samice. W akwarium nie ma żadnych środków chemicznych, bo dopiero zaczynam moją przygodę z akwarystyką. Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Nie wydaje mi się aby to była choroba,zaczerwienione skrzela z reguły są bardzo czerwone, bo są bardzo silnie ukrwione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Nie wydaje mi się aby to była choroba,zaczerwienione skrzela z reguły są bardzo czerwone, bo są bardzo silnie ukrwione.No i tu możesz się mylić Nic nie dzieje się bez przyczyny i jeśli zauważamy u naszych pociech coś co nie powinno wystąpić i mamy jakieś przypuszczenia,to powinniśmy od razu reagować .Lepiej dmuchać na zimne zawczasu jak potem płakać ,że za późno jest. Może to być np. zatrucie amoniakiem.Poczytajcie sobie. http://www.superakwarium.pl/poradnik-ak ... id239.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasagan Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 dzieki za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts