Kwiatek_90 Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Witam oto moje skormne akwarium, i mam pewien problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek_90 Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 Mój pierwszy problem polega na widniejących w rogu weżykach ma ktoś pomysł jak je zamaskować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikNaGrzybach Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 najierw zmien zwirek a zeby ukryc te rurki to posac tam rosline Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manchesterowiec Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Hmm jeśli nie są one od filtra to proponowałbym przesadzenie jakiejś duuużej rośliny w to miejsce. Wspomniałem o zmianie położenia filtra z uwagi na to że roślina mogłaby się zdeczką męczyć jeśli Twój filter nalezy do mocnych, jeśli nie to myślę, że będzie ok. Możesz też pomyśleć o zakupie lub stworzeniu samemu jakiejś ozdoby typu zamek. Dodatkowo możesz je wymienić na ciemniejsze, będą mniej widoczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikNaGrzybach Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Żadnych zamkow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kup korzen lub kokos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek_90 Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 Jak je kokosem zakryje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikNaGrzybach Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 chodzilo mi o to zebys nie kupowal zameczka kup rośline i przesun filtr i bedzie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 tło strukturalne i po kłopocie.. aha pozbądź sie tego zielonkawego żwirku http://www.superakwarium.pl//galeria/vi ... &sort=dete Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek_90 Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 Sam tez nie gustuje w sztucznych ozdobach ale jak trzeba, filtra nie mam jak przesunąć ponieważ mam deszczownice a i tak już dość przedłużyłem rurkę, a filtr to serafil 380 i ma dość mocne ssanie.Ja już nie mam pomysłów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manchesterowiec Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 te rurki są od filtra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek_90 Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 Nie, dwa są od brzęczyka a jeden od co2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Na zdj widać 6 wężyków? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek_90 Posted January 24, 2009 Author Share Posted January 24, 2009 Widać 6 bo liczy sie tez odbicie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek_90 Posted January 24, 2009 Author Share Posted January 24, 2009 Chce się pochwalić dziś zrobiłem troche nie wyszło mi te tło ale jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Jak jest to zrobione? Napisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manchesterowiec Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 To jest w środku? Wygląda fajnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolekswansea Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 opisz jak to zrobiles wyglada spokolec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 no widzisz jest oki tylko ten żwirek wymień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek_90 Posted January 25, 2009 Author Share Posted January 25, 2009 Ciesze się że się podoba.Zrobiłem to z steropianu 5 cm, najpierw penzelkiem umoczonym w rozpuszczalniku "namalowałem" tak jakby kratke tylko zeby tak delikatnie sie wżarło, reszte dziur zawdzieńczam farbie o nazwie srebrzanka kóra po pomalowaniu tagże rozpuszcza steropian, tam gdzie powinien być wiekszy dołek poprostu wiecej srerrzanki dałem potem pomalowalem jeszcze raz krawędzie tych dołków no i wyszło tak jak jest. Lecz popełniłem błąd bo na noc zostawiłem z tej samej pozycji co malowałem i są miejsca w których przepaliło steropian na wylot, z tego powodu dziś pewnie zrobie dróge czarne. Samo wycinananie i malowanie zajeło mi 1h.Jest to tło zewnętrzne. Tła wewnętrzne podobno mozna zrobić z pianki tej do uszczelniania, podobno nie wydziela szkodliwych substancji, ale to przecież pianka i chłonie wode a ma dość dóze pory po wyschnięciu wiec jak to potem umyc?? Ale sie rozpisałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturo Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Jakie masz duże akwa i co w nim hodujesz ? Bo ze zdjęć to trochę tragicznie wygląda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek_90 Posted January 25, 2009 Author Share Posted January 25, 2009 Dlaczego tragicznie hmmm...?No pytam się . Mam 45l 50X30X30h, i moduje moczarke:welona,4 kardynałki, 2 danio,2 glonojady nie pamiętam nazwy,1 zbrojnik, 3 sumatry, 4 skalary, 2 kiriski. ;)Ale w planach 112 dlatego żwirku narazie nie wymieniam. . A tak ogólnie to dlaczego mam go wymieniać i na jaki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 zadam proste pytanie?? czy ty jestes normalny??!! w takim akwarium takie ryby?? 3/4 jest do oddania. zbrojniki i glonojady do zoologika, skalary do zoologika!! i to jak najszybciej a welony juz nie skomentuje.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Dlaczego tragicznie hmmm...?No pytam się . Mam 45l 50X30X30h, i moduje moczarke:welona,4 kardynałki, 2 danio,2 glonojady nie pamiętam nazwy,1 zbrojnik, 3 sumatry, 4 skalary, 2 kiriski. ;)Ale w planach 112 dlatego żwirku narazie nie wymieniam. . A tak ogólnie to dlaczego mam go wymieniać i na jaki?? SPRÓBUJE napisac to bez nerwów ... choc to nie bedzie łatwe... ODDAJ welona, kardynałki , danio , glonojady (zbrojnik) , suatry , skalary !!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek_90 Posted January 25, 2009 Author Share Posted January 25, 2009 Ale jak ja 112l juz zalane mam wodą, to w 112l żle im będzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 tak do 112L to tez zla obsada!! zredukuj to te osobniki o ktorych z kolezanka wspominalismy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts